![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 269 Pomógł: 7 Dołączył: 12.10.2006 Skąd: Newcastle Upon Tyne Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam jak zrobic obrot obrazka o dany kat tak aby po kliknieciu zapis upgradowalo orginal na serwerze ?
Dzieki -------------------- Portfolio
Windows Vista Business SP1 DELL VOSTRO 200, Intel Core2 DUO E4600 2.4GHz, 3 GB RAM, ATI Radeon HD 2400 Pro, Screen DELL 22" Pomogłem ci -> Kliknij "Pomógł" -> Dzięki |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 732 Pomógł: 80 Dołączył: 25.05.2005 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Szukasz gotowca ?
Zakładam, że AJAX'a znasz i będziesz potrafił wysłać do PHP zmienną z kątem. A kąt zmienisz za pomoća imagerotate" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual, prześledź przykład w manualu. Zapisz to już sprawa bardzo prosta np przez imagejpeg" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual imagegif itp. -------------------- DevBlog - http://www.bartekrogus.pl
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 269 Pomógł: 7 Dołączył: 12.10.2006 Skąd: Newcastle Upon Tyne Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A nie ma czegos gotowego co moge uzyc jest wiele przycinan obrazkow ale ciezko znalezc co obroci obrazek o np 20 stopni...
![]() -------------------- Portfolio
Windows Vista Business SP1 DELL VOSTRO 200, Intel Core2 DUO E4600 2.4GHz, 3 GB RAM, ATI Radeon HD 2400 Pro, Screen DELL 22" Pomogłem ci -> Kliknij "Pomógł" -> Dzięki |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 732 Pomógł: 80 Dołączył: 25.05.2005 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wątpię, żebyś znalazł gotowca, który będzie to robił to co powiedziałeś, ale po stronie PHP to jest jakieś 5-10 linijek, po stronie JS oprócz "silnika" który obsłuży połączenie z PHP to funkcja też malutka. Spróbuj napisać sam.
-------------------- DevBlog - http://www.bartekrogus.pl
|
|
|
![]()
|
|
Problem jest z create imege from jpg bo przy duzym pliku jpg np 2000 px biblioteka GD generuje za duzy plik i na wiekszosci serwerow to nie dziala...
-------------------- Portfolio
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Problem jest z create imege from jpg bo przy duzym pliku jpg np 2000 px biblioteka GD generje za duzy plik i na wiekszosci serwerow to nie dziala... GD jest raczej prosta biblioteką, jeśli chcesz wymagać od konwersji plików czegoś więcej to zrezygnuj z GD i zabierz się za ImageMagic.
|
|
|
![]()
|
|
Wiem znam to ale nie mam mozliwosci doinstalowania niczego nowego na serwerze. A to wymaga Image Wamp chyba...
-------------------- Portfolio
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.07.2025 - 14:48 |