![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 59 Pomógł: 3 Dołączył: 21.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
czy mógł by mi ktoś pomóc przy konfiguracji sfLucene dla dwóch języków na jakimś prostym przykładzie. bo dla jednego skożystałem z opisu pluginu i działa, a dla dwóch nie wiem od czego zacząć :/ edit. Na pewno ktoś z was wie jak zmusić tego lucena do działania, bardzo proszę o pomoc bo sam nie daje rady ![]() schema.yml Kod news: _attributes: { phpName: News } id: picture: varchar(255) expire: date stick: boolean created_at: news_i18n: _attributes: { phpName: NewsI18n } title: varchar(255) body: longvarchar published: boolean search.yml Kod MyIndex: models: News: fields: id: unindexed title: text body: text description: body title: title index: cultures: [pl, en] up edit. juz indexuje tylko jest maly prooblem bo miesza jezyki, moze ktos wie jak mozna to poprawic? dodatkowo mam pole published dla kazdego jezyka, jak zrobic aby indexowane byly tylko wpisy z polem tym ustawionym na prawde? Ten post edytował mazur83 17.06.2008, 07:36:50 -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 11:35 |