![]() |
![]() |
--Less-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam Wszystkich!
Mam formularz, a w nim pole select: [codeTreść: <textarea name="tresc" id="tresc" rows="20" cols="80" onKeyPress="zarzadzajKeys();"></textarea>[/code] po naciśnięciu enter, który powoduje "złamanie linii", chciałbym, aby zastał automatycznie dopisany tekścik: "[br\]". To rozwiązanie miało działać wszędzie, ale nie działa w FireFoxie: Kod <script><!-- function zarzadzajKeys(ev){ var xKey = ""; if(document.layers){xKey = ev.which;} else{xKey = event.keyCode;} //alert(xKey); if(xKey==13){wstaw_jeden('[br/]');} //F.focus(); } //--></script> Potem dopisałem linię: Kod <script><!-- if(document.layers){D.onKeysPress=zarzadzajKeys(ev);} //--></script>[/ ale nie pomogło... Proszę o pomoc... co mam zrobić, oxie... please... rozwiązanie przepisałem z książki, ale ... jak widać nie działa... Pozdrawiam Less |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 108 Pomógł: 0 Dołączył: 4.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Powody:
1. Mam też przyciski wstawiające inne znaczniki ala html... chciałem zastosować jedną metodę... i żebym widział wszystkie znaczniki... 2. A poza tym chodzi mi o wykrywanie wciśniętych klawiszy, moze kiedyś innych niz Enter... jak swój panelik rozbuduję, jak to jest w Fire Foxie ? Chyba jest na to sposób ? (to ja pisałem ten post) -------------------- Less
:) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 157 Pomógł: 5 Dołączył: 3.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
w php jest opcja ereg_replace , gdzie możesz zamienić sobie entery na znaczki <br>
-------------------- Kliknij na "POMÓGŁ", by poprawić mi samopoczucie :D
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
http://www.maratz.com/blog/archives/2004/0...preview-script/
Przejrzyj kod skryptu, konkretniej - fragment z \n i \r. ;] -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 03:13 |