![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 1.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, jak zmienić w total comanderze chmody na ale "na serwerze lokalnym" ?
po wybraniu opcji zmień atrybuty nie mam nigdzie pola do wpisania liczby 777 zmieniającej uprawnienia. Serwer na którym działam to webserver 2.0 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 3 045 Pomógł: 290 Dołączył: 20.01.2007 ![]() |
Bo w Windowsie nie ma czegoś takiego jak chmod.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 1.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no tak ale ja działą na serwerze na którym jest zainstalowane php, mysql,
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 085 Pomógł: 231 Dołączył: 12.05.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak, ale działasz na windowsowskim systemie plików. On nie ma czegoś takiego jak chmody. Jakbyś postawił sobie serwer na linuxie, albo unixie to mógłbyś zmieniać.
Apache i tak dalej to tylko oprogramowanie korzystające z tego co udostępnia system operacyjny. |
|
|
![]()
|
|
to znaczy, że musze wgrać na serwer ... jakiś darmowy
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 677 Pomógł: 89 Dołączył: 31.08.2003 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie. To znaczy, że pod windowsami nie musisz nic w uprawnieniach plików zmieniać. Domyślnie nie ma ograniczeń w dostępie do katalogów jak i (prawie) każdy katalog ma prawa do zapisu.
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 01:47 |