![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 104 Pomógł: 0 Dołączył: 26.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
mam strone, ktora jest na zewnetrznym serwerze yoyo.pl i chcialbym zeby laczyla sie ona z baza MySQL stworzona na moim komputerze (zainstalowany mam Apache, PHP, MySQL - z paczki WAMP5) jezeli te strone wrzucam na mojego apache'a to wzsystko smiga, lacze sie wpisujac Kod $conn = mysql_connect("localhost", "root", "") ale kiedy strona jest na serwerze yoyo.pl i wpisuje Kod $conn = mysql_connect("mojnrIP:3306", "root", "") albo $conn = mysql_connect("mojnrIP", "root", "") to wyskakuje blad: Cytat Warning: mysql_connect() [function.mysql-connect]: Lost connection to MySQL server at 'reading initial communication packet', system error: 111 i wskazuje linie w ktorej jest wlasnie wywolywana funkcja mysql_connect(); co prawda mam wewn. IP ale przekierowalem port 3306 na port 3306 mojego wewnetrznego adresu IP. Dlaczego nadal wyskakuje blad? Pozdrawiam Ten post edytował Ka-lolek 1.06.2008, 19:32:10 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 258 Pomógł: 17 Dołączył: 22.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a jakie masz to IP?
![]() ![]() moze sie okazac ze Twoj ISP blokuje otwieranie polaczen "do sieci" lub masz jakas translację NAT/PAT i tam sie to sypie... Ten post edytował mrok 1.06.2008, 19:24:18 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 104 Pomógł: 0 Dołączył: 26.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat a jakie masz to IP? wewnetrzne i prywatne prywatne i wewnętrzne ? a to przypadkiem nie to samo? raczej nic nie jest blokowane, bo sam serwer apache i wszystkie pliki na nim są z zewnątrz widziane.. php, dziala. tylko do mysql cos nie moge sie polaczyc. Ten post edytował Ka-lolek 1.06.2008, 19:25:23 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 258 Pomógł: 17 Dołączył: 22.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat prywatne i wewnętrzne ? a to przypadkiem nie to samo? sam sie zakrecilem, ale widze ze wiesz oco chodzi (myslalem ze moze z zewnatrz probujesz sie polaczyc na prywatny adres ![]() skoro to nie polaczenie to moze mysql ma jakis plik konfiguracyjny gdzie musisz zdefiniowac adesy z ktorych mozna sie do niego polaczyc. W postgresie jest cos takiego na 100% nie wiem jak z myslem sprawy sie maja. Wiecej pomyslow niestety nie mam ;( Powodzenia -------------------- |
|
|
![]()
|
|
w apache'u w sumie tez cos takiego jest moze rzeczywiscie tutaj analogicznie.. no ale nie spotkalem sie tym do tej pory wiec poszukam.
jakby ktos w miedzyczasie wiedzial gdzie to sie ustawia albo mial jakis pomysl co jeszce moze byc problemem to prosze napisac |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 15.06.2025 - 09:19 |