![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 6.12.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod <?php if($_GET['page_name'] == "") fallback(BASEDIR."index.php"); $strona = stripinput($_GET['page_name']); if($strona == "jakasnazwa"){ opentable("Nazwa"); echo"treść"; closetable(); }elseif($strona == "jakasnazwa2"){ opentable("Nazwa2"); echo"treść2"; closetable(); }else{ redirect(BASEDIR."index.php"); } ?> chciałbym się dowiedzieć jak zorbić taką stronę bo to co tu w kodzie dałem nie działa. może mi ktoś pomóc? pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 102 Pomógł: 22 Dołączył: 3.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może napiszesz więcej co to za kod i do czego ma służyć. Generalnie używasz tu jakichś funkcji o których manual php w życiu nie słyszał, do tego super tytuł, trochę regulaminu by się zdało poczytać...
Podejrzewam że pewnie chodzi o wyświetlanie odpowiedniej zawartości strony w zależności od id w gecie, ale tu mogę się tylko domyślać... ![]() Zapewne jednak jeśli opiszesz ładnie problem i co chciałbyś wiedzieć to ktoś z forum z chęcią ci pomoże... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 74 Pomógł: 5 Dołączył: 17.07.2007 Skąd: Krakow Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czyżby chodziło Ci o wywoływanie strony np. www.php.pl/stronamoja/index.php>id=2?
Od tego jest mod_rewrite :] -------------------- Pozdrawiam
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 508 Pomógł: 75 Dołączył: 2.11.2005 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W PHP-Nuke widziałem podobne funkcje. Bardzo pomocna strona: http://pl.php.net/ - sprawdź czy funkcje istnieją i spróbuj skojarzyć nazwę z ich docelowym przeznaczeniem. Poczytaj też o header" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 3 Dołączył: 11.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a może tak :
CODE <?
switch($_GET['id']) { case '1': echo 'Tresc';break; case '2': echo 'Tresc2';break; case '3': echo 'Tresc3';break; case '4': echo 'Tresc4';break; default : echo 'Default';break; } ?> |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 085 Pomógł: 231 Dołączył: 12.05.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@up
Ale to wywołanie działa ze znakiem & a nie > w adresie. Jeśli autor nie popełnił pomyłki, to zgadzam się z @simple programmerem, że można to ustawić za pomocą rewriteRule |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 16.06.2025 - 23:30 |