![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 335 Pomógł: 6 Dołączył: 7.03.2002 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzsiaj umiescilem nowy mod na forum: Zgloś do zmoderowania.
W kazdym temacie na gorze jest umieszczony link "Zgloś do zmoderowania". Klikniecie jego powoduje oznaczenie tematu, ktory ktos uwaza go nie zgodny z regulaminem, a tm samym powinien uw temat byc zmoderowany. Temat taki zostanie specjalnie oznaczony - oznaczenie widoczne tylko dla moderatorow. Osoba zglaszajaca to zostaje zapisana w bazie. Jednak dla zwyklych uzytkownikow nie bedzie widoczne zadne zaznaczenie, wiec zglaszanie tematow jest anonmiowe - jedynie moderatorzy maja wglad w to kto to zgaszal. Decyzja o zmoderowaniu bedzie ostatecznie nalezala do moderatorow. Jezeli ktos bedzie ustawicznie zglaszal tematy, ktore nie sa nie zgodne z regulaminem bedziemy wyciagac konsekwencje wobec tej osoby. Celem tego modu jest ulatwienie nam jak i wam zycia gdyz jak wiemy lazdy z nas moderatorow moze cos przeoczyc, a wszystkim zalezy na tym aby forum bylo na wysokim poziomie takze kulturalnym. Tak, wiec jezeli jakis temat powinien zostac przez nas moderatorow/opieknuow/adminow ![]() ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 2 277 Pomógł: 6 Dołączył: 27.12.2002 Skąd: Wołów/Wrocław ![]() |
Proponuję zmienić komunikat wyświetlany po naciśnięciu na ten link (oraz po odznaczeniu) , na podobny do tego, jaki mamy po napisaniu posta.
Czyli dodać w nim linki do topicu oraz do forum. Wydaje mi się również ze lepszym miejscem na ten link byłoby sąsiedztwo z linkiem 'śledź odpowiedzi w tym temacie' pod topiciem - w końcu ktoś musiał przeczytać temat, by wiedzieć, czy zasługuje on na zgłoszenie. Dodatkowo warto by było by, jeśli pojawiły się jakieś posty tematy zasługujące na zmoderowanie (a co z poszczegulnymi postami? ) by po zalogowaniu się moderatora lub opiekuna (w zależności od forum?) wystakiwało okienko (rodem z powiadomienie o PW) z listą zgłoszonych topicków. Ale ogólnie mówiąc - cieszę się, że zdecydowałeś się, Seth, za to wziąść - ten mod był i jest bardzo potrzebny. -------------------- "Niezależnie od tego, jakie masz osiągnięcia, ktoś Ci pomaga..."
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 064 Pomógł: 1 Dołączył: 22.01.2003 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sugeruje dodać okienko do wpisania powodu moderacji, i ostrzeżenie o tym, że nie należy zgłaszać tematów do moderacji, bo temat jest głupi.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Administrator serwera Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 909 Pomógł: 0 Dołączył: 12.08.2003 Skąd: /var/www/wroclaw.php Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Spenalzo ma jak zwylke świetne i wyjątkowo trafne pomysły...
W końcu moderacja polega na wielu czynnościach... Można np. dodać jeszcze linki: "Zasugeruj przeniesienie wątku" i "Zgłoś do zamknięcia"... ...lub po kliknięciu na "Zgłoś do moderacji" można było by wybrać: "przeniesienie | zmiana | usunięcie" P.S. Po zablokowaniu wątku autor powinien mieć prawo do usunięcia go... (w celu uniknięcia kompromitacji) ![]() -------------------- Powrót do przeszłości :)
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 335 Pomógł: 6 Dołączył: 7.03.2002 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Proponuję zmienić komunikat wyświetlany po naciśnięciu na ten link (oraz po odznaczeniu) , na podobny do tego, jaki mamy po napisaniu posta.
Czyli dodać w nim linki do topicu oraz do forum. Zrobione Cytat Wydaje mi się również ze lepszym miejscem na ten link byłoby sąsiedztwo z linkiem 'śledź odpowiedzi w tym temacie' pod topiciem - w końcu ktoś musiał przeczytać temat, by wiedzieć, czy zasługuje on na zgłoszenie.
Rowniez zrobione. Cytat Dodatkowo warto by było by, jeśli pojawiły się jakieś posty tematy zasługujące na zmoderowanie (a co z poszczegulnymi postami? ) by po zalogowaniu się moderatora lub opiekuna (w zależności od forum?) wystakiwało okienko (rodem z powiadomienie o PW) z listą zgłoszonych topicków.
Narazie zamiast tego na glownej stronie tam gdzie jest choc jeden topic do zmoderowania bedzie inna ikonka. |
|
|
![]()
|
|
Cytat Można np. dodać jeszcze linki: "Zasugeruj przeniesienie wątku" i "Zgłoś do zamknięcia"...
...lub po kliknięciu na "Zgłoś do moderacji" można było by wybrać: "przeniesienie | zmiana | usunięcie" Nie wiem czy to nie za duzo ale w przyszlosci sie o tym pomysli. btw: Osoby nie zarejestrowane nie moga zglaszac tematow do zmoderowania. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 2 277 Pomógł: 6 Dołączył: 27.12.2002 Skąd: Wołów/Wrocław ![]() |
SUPER!
Jeszcze jedna propozycja. Oprucz licznika, który pokazuje ile razy zgłąszany był dany temat, warto by było: - pokazywać listę osób, które to zrobiły - nie zliczać wielokrotnych kliknięć tej samej osoby error Nie działają linki zgłoś i odznacz jeśli właśnie napisałeś / edytowałeś posta w danym temacie. 'Łapią' dopiero za 2 razem. -------------------- "Niezależnie od tego, jakie masz osiągnięcia, ktoś Ci pomaga..."
|
|
|
![]()
|
|
![]() Teraz pisze ten drugi mod do ocen postow. btw: ze zglaszaniem danego postu do zmoderowania bylo by duzo pracy poza tym trzeba bylo by takie posty odznaczac co tez by zajezlo nieco czasu, wiec mysle, ze narazie nieh zostaniezaznaczanie tematu. |
|
|
![]()
|
|
w sumie masz rację. Żadko kiedy konieczna jest zabawa z konkretnymi postami, a było by to znacznie bardziej skomplikowane.
Również takie oznacznie tematów jest w zupełności wystarczające, co oznacza, że można raczej zrezygnować z wyskakującego okienka. Popraw tylko ten błąd z 'nie załapywaniem' -------------------- "Niezależnie od tego, jakie masz osiągnięcia, ktoś Ci pomaga..."
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 223 Pomógł: 0 Dołączył: 13.01.2003 Skąd: 3rd ball of mud behind a big ball of burning gas Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat W kazdym temacie na gorze jest umieszczony link "Zgloś do zmoderowania".
![]() Chyba na samym dole. Poza tym nie łatwij było zainstalować moduł Report Post? Pozdrawiam. -------------------- It's Time to Join the PLD Linux Generation!
<? while (!$success) { $try++; } ?> |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 1 512 Pomógł: 2 Dołączył: 22.04.2002 Skąd: Koszalin ![]() |
za ten czerwony kogos powiesic :-)
|
|
|
![]()
|
|
Cytat Cytat W kazdym temacie na gorze jest umieszczony link "Zgloś do zmoderowania".
![]() Chyba na samym dole. Cytat Cytat Wydaje mi się również ze lepszym miejscem na ten link byłoby sąsiedztwo z linkiem 'śledź odpowiedzi w tym temacie' pod topiciem - w końcu ktoś musiał przeczytać temat, by wiedzieć, czy zasługuje on na zgłoszenie.
Rowniez zrobione. Cytat Poza tym nie łatwij było zainstalować moduł Report Post?
Byc moze i tak ale skoro tyle modow wprowadzonych bylo napsianych przez nas to dlaczego i nie ten ? |
|
|
![]()
|
|
a mi sie czerwony podoba
![]() A w sumie po co używać dużych modów, jak wystarcza mały, własny i pewny? -------------------- "Niezależnie od tego, jakie masz osiągnięcia, ktoś Ci pomaga..."
|
|
|
![]()
|
|
Zlozylem zapotrzebowanie do xenki na nowe ikonki
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 115 Pomógł: 0 Dołączył: 3.05.2003 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!!
Przed chwilą udało mi się przez przypadek zgłosić do zmoderowania jeden z tematów i nie miałem żadnej możliwości potwierdzenia czy odwrócenia mojej akcji. Wiem, że takie rzeczy zdarzają się żadko, ale coś w rodzaju: "Tak chcę zgłosić ten post" i "Nie to była pomyłka", może wykluczyło by takie sytuacje?? Przepraszam za "zamieszanie"... -------------------- pozdrawiam bamboos
http://piorun.ds.pg.gda.pl/~ronek/log/jedyne.wma |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 197 Pomógł: 0 Dołączył: 9.09.2003 Skąd: z Marsa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Witam!!
Przed chwilą udało mi się przez przypadek zgłosić do zmoderowania jeden z tematów i nie miałem żadnej możliwości potwierdzenia czy odwrócenia mojej akcji. Wiem, że takie rzeczy zdarzają się żadko, ale coś w rodzaju: "Tak chcę zgłosić ten post" i "Nie to była pomyłka", może wykluczyło by takie sytuacje?? Przepraszam za "zamieszanie"... Nie przejmuj sie. Mnie też sie to zdażyło. Przez przypadek kliknołem na linka i .... ups .. zgłoszono do poprawienia .. Napisałem PM że sie pomyliłem i zeby nie odebrali tego jako złośliwość. ![]() Pozdri |
|
|
![]()
|
|
OK. Dodam w weekend Tak/Nie po kliknieciu na link.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 493 Pomógł: 0 Dołączył: 14.06.2003 Skąd: Tomaszów Lubelski/Rzeszów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat OK. Dodam w weekend Tak/Nie po kliknieciu na link. to zeby nie czekac na załadowanie strony z puyaniem daj alert w JS OK i Anuluj ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Alert chyba ma tylko OK ?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 064 Pomógł: 1 Dołączył: 22.01.2003 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Bez przesady - ta strona nie waży 100kb i nie wywołujesz jej kilkanaście razy na dzień.
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 09:07 |