![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 45 Pomógł: 2 Dołączył: 16.02.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chcę stworzyć nastepującą rzecz :
Na stronie głównej mam dwie listy odnośników - w jednym jest lista gifów w drugim różne rodzaje tła. Odnośniki z obu list przenoszą zmienne /$tlo i $imag/ do podstrony. W 'podstronie' jest kod html w którym zmienne sa odpowiedzialne za tło i za gifa /z przezroczytymi elementami/ nakładanego na to tło . Podstrona wyświetla się w /iframe/ na stronie głównej . Do przechowania zmiennych użyłem cookies . Poniższy kod działa z opóźnieniem - potrzeba dwóch kliknięć aby zaszła zmiana a chciałbym aby zmiana następowała po jednym kliknięciu dowolnie wybranej opcji / zmiana tła lub zmiana gifa /. if($_GET['imag']==true) setcookie("imag",$_GET['imag']); if($_GET['tlo']==true) setcookie("tlo",$_GET['tlo']); Nie potrafię zbudowac odpowiedniego warunku . Cookies poznałem dziś w nocy . Pomocy ![]() Ten post edytował Romskey 1.06.2008, 04:50:20 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 910 Pomógł: 44 Dołączył: 20.02.2008 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
if(isSet($_GET['imag'])){
setcookie("imag",$_GET['imag']); } if(isSet($_GET['tlo'])){ setcookie("tlo",$_GET['tlo']); } PS. Proponuje najpierw nauczyć się zadawać dobrze warunki a potem się brać za reszte Ten post edytował Mlodycompany 1.06.2008, 08:08:14 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 592 Pomógł: 62 Dołączył: 3.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Poniższy kod działa z opóźnieniem - potrzeba dwóch kliknięć aby zaszła zmiana a chciałbym aby zmiana następowała po jednym kliknięciu dowolnie wybranej opcji / zmiana tła lub zmiana gifa ogólnie chodzi o to, że jak wysyłasz COOKIES to dopiero po ponowym odświeżeniu strony wartość ta zapisuje się do tablicy $_COOKIES są dwa wyjście z tej sytuacji: 1. dać header po wysłaniu ciacha
2. samemu przypisać dane do tablicy ciasteczek:
oczywiście w te ... wpisz sobie swoje zmienne, dane Pozdrawiam! Ten post edytował rzymek01 1.06.2008, 08:45:01 -------------------- :]
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 45 Pomógł: 2 Dołączył: 16.02.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki , informacja o zapisie do cookies dopiero po odświeżeniu strony to był ten błąd .
Okno wyświetleń umieściłem właśnie w iframe aby uniknąć odświeżania całych list pobieranych z bazy . Refresh niestety nie wchodzi w grę / estetyka / . Chyba czeka mnie starcie z JAVA czego chciałem uniknąć . Jeszcze raz dzięki za porady . |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.06.2025 - 11:07 |