![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 27 Pomógł: 0 Dołączył: 29.01.2007 Skąd: Zduńska Wola Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chciałbym abyście podali ocenie moje 6 miesięcy pracy które włożyłem w tą strone. 6 miesięcy
to nie znaczy ze siedziałem po 7h dziennie nad tym, miałem dużo przerw - niestety taka szkoła. Bardzo dużo się tu naczytałem kłutni o tym czy coś jest plagiatem czy nie, czy ktoś coś wcześniej wymyślił czy nie... więc informuje, że każdy gif, każda grafika, cały kod i pomysł jest moj. Gra chodzi od niedawna może dwóch tygodni gra w nią z 5 osób sami znajomi. Chciałbym żebyście ocenili i powiedzieli mi czy znajomi w to klikają zeby mi nie sprawić przykrości czy że może coś z tego będzie... Mam takie 3 zboczenia, mrok, minimalizcja i ortografia więc za nie przepraszam i prosze się o to mocno nie gniewać ledwo wyciągam na 2 z polskiego ;P http://www.swarm.szu.pl Serdecznie zaprawszam. Ten post edytował Cysiaczek 2.07.2008, 22:39:35
Powód edycji: połaczyłem tematy (cysiaczek)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 662 Pomógł: 45 Dołączył: 26.03.2007 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. Slash ? Po co to ?
2. Srasznie nie czytelna czcionka. 3. Pomysłowo zrobiony ranking ![]() Reszty nie mogę testować, poniważ nie udostępniłeś konta do testów. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 288 Pomógł: 12 Dołączył: 2.12.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Mam takie 3 zboczenia, mrok, minimalizcja i ortografia więc za nie przepraszam i prosze się o to mocno nie gniewać ledwo wyciągam na 2 z polskiego ;P Mrok - trzebaby jednak rozjaśnić czcionkę, bo choć na moim monitorze wszystko ładnie widać, wiem, że duża grupa osób ma w cholerę ciemne monitory (lub mają je pod oknem i słońce im wali w ekran), dlatego kontrast musi być większy, jeśli chcesz trafić do większej grupy osób. Co do minimalizacji - ok, nadaje pewien klimat stronce. Ortografia - z tego co widzę i tak lepiej sobie radzisz z j. polskim niż 70% polskich użytkowników internetu. Chciałbym przetestować grę, ale nie chce mi się rejestrować, dobrze by było gdybyś udostępnij konto testowe. Ten post edytował tommy4 31.05.2008, 08:36:32 |
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
momencik skocze po lupę i jak coś odczytam to Ci napisze... nie no czcionka to porażka... reszta ujdzie... daj konto do testów..
Kod This page is not Valid (no Doctype found)! nie wygląda to najlepiej i jeszcze 6 błędów walidacji... valid ocena 5/10 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 148 Pomógł: 230 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chciałbym abyście podali ocenie moje 6 miesięcy pracy które włożyłem w tą strone. 6 miesięcy to nie znaczy ze siedziałem po 7h dziennie nad tym, miałem dużo przerw - niestety taka szkoła. Bardzo dużo się tu naczytałem kłutni o tym czy coś jest plagiatem czy nie, czy ktoś coś wcześniej wymyślił czy nie... więc informuje, że każdy gif, każda grafika, cały kod i pomysł jest moj. Gra chodzi od niedawna może dwóch tygodni gra w nią z 5 osób sami znajomi. Chciałbym żebyście ocenili i powiedzieli mi czy znajomi w to klikają zeby mi nie sprawić przykrości czy że może coś z tego będzie... Mam takie 3 zboczenia, mrok, minimalizcja i ortografia więc za nie przepraszam i prosze się o to mocno nie gniewać ledwo wyciągam na 2 z polskiego ;P http://www.swarm.szu.pl Serdecznie zaprawszam. bez obrazy ale sama strona to jest robota na 1 dzień ![]() // EDIT nie zagladalem do strefy zarejestrowanych Ten post edytował pyro 31.05.2008, 09:50:31 -------------------- ET LINGUA EIUS LOQUETUR IUDICIUM
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 78 Pomógł: 15 Dołączył: 10.12.2007 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Większa czcionka i lepszy kontrast, bo się czytać nie da. Raczej nie mam problemu ze wzrokiem, ale muszę przyznać, że zrobiłeś pierwszą stronę na której musiałem sobie powiększyć czcionkę w przeglądarce...
No i nie próbowałem się zarejestrować, ale jak piszą poprzednicy coś nie można, przydałaby się taka możliwość. --edit-- bez obrazy ale sama strona to jest robota na 1 dzień ![]() Nie przesadzaj, trochę tego tam jest i nie mów, że na jeden dzień. Najpierw pomysł, planowanie później przy realizacji zazwyczaj pojawiają się nieprzewidziane problemy itp. Pozatym nie wiadomo co się kryje w aplikacji dla zarejestrowanych użytkowników, a tam najwięcej powinno być pracy. Ten post edytował pest 31.05.2008, 09:25:20 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 255 Pomógł: 16 Dołączył: 4.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zdecydowanie za malo czytelna
ciezko cokolwiek przeczytac |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 230 Pomógł: 27 Dołączył: 27.05.2008 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1) Wystarczy wpisać email by otrzymać komunikat o poprawnej rejestracji.
2) Tekst tragedia, zdecydowanie nie widoczny. 3) Co do forum tej gry, tekst chyba jeszcze mniej czytelny, a w rejestracji można nic nie wpisywać i otrzymamy REGISTER SUCCESFUL ![]() 4) Zero jakiej kolwiek walidacji formularzy (jedynie email przy rejestracji) 5) Jak ktoś chce gre potestować, to nie trzeba wypełniać żadnego formularza. Zobaczymy co tam masz.. 6) Tak własciwie to o co w tej grze chodzi? Ten post edytował nithajasz 31.05.2008, 10:02:31 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 27 Pomógł: 0 Dołączył: 29.01.2007 Skąd: Zduńska Wola Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A więc już odpowiadam na pytania...
- Jeśli chodzi konto do testów to posówam prace do przodu może nad ranem cos juz się pokarze. - Żeby zobaczyć efekt całej pracy - trzeba się zarejestrować ponieważ nie zobaczysz 70% moich śmiesznych gifów a także 70% plików ale jak już pisałem pracuje nad tym kontem testowym... - Już pracuje nad powiększeniem czcionki ( miało to wszystko sprawiać taki klimat jakby się do nory weszło ;P ) ale zgadzam się wszystko jest zbyt mało wyraźne - poprawiam to - zbyt ciemna nora :] - Tak nad walidacją formularzy to bardzo dobra uwaga - nie przemyślałem tego, prawdę mówiąc zapomniałem o tym robie to sam nie mam żadnej ekipy czasem mi cos umyka zwłaszcza jak mam przerwe w pracy - O co w tej grze chodzi? - ta gra jest systemu MMORPG (ang. Massively Multiplayer Online Role Playing Game) no może moj SWARM jeszcze nie jest taki massively ;P to gra na troche podobnej zasadzie jak PLEMIANA czy OGAME czyli co jakiś czas zdobywasz surowce z których budujesz swoje jednostki i rozbudowywujesz swoje gniazdko z robalami, czym wiecej masz robaków i czym więcej rozwalisz innych graczy tym jestes wyżej w rankingu. Dziękuje za odpowiedzi - naprawde są dla mnie sporą pomocą... postaram się w nocy wszystko nadrobić. AHA dodam jeszcze na szybkosci Z tym że nie ma jeszcze tej validacji konta usune uzytkownika o pustej nazwie i zrobie tą validacje dziś w nocy. jeszcze raz dziekuje. Ten post edytował Torriel 31.05.2008, 11:04:48 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 657 Pomógł: 125 Dołączył: 29.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Validator - 85 błędów. Całej reszty nie będę oceniał (brak konta do testów)
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 7.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Grałem w OGame i Traviana. Widziałem wiele ich klonów - i twój pomysł się wyróżnił, spodobał mi się. Zarządzanie gniazdem. Podoba mi się rozwiązanie immunitetu i mapy - ciekawy pomysł. Dobrze przygotowana pomoc. Jednak poruszanie się po stronie nie jest takie proste. No i za te 70% śmiesznych gifów... :] Szczególnie w podglądzie gniazda, spowolnienie takie, że pierwsze co chce się zrobić to kliknąć "x" w zakładkach.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 230 Pomógł: 27 Dołączył: 27.05.2008 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To jak już poprawiasz, to zacznij od jakiejś organizacji wizualnej tego co masz na stronie. Bo np. nie podoba mi się gdy się zaloguje a moge się rejestrować jeszcze (link widnieje i działa). Sam pomysł gry przyznam intrygujący ale narazie daleko temu do plemion czy ogame (nawet bardzo). Ale pracuj pracuj może z czasem coś z tego Ci wyjdzie.
BTW. po co Ci target przy linkach jak i tak nic tam nie podajesz? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 470 Pomógł: 75 Dołączył: 21.09.2005 Skąd: że znowu Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jak na 6 miesięcy pracy to graficznie to jest dno - można było nabrać dystansu do projektu w takim czasie i sporo poprawić. Poziom gimnazjalny, a z profilu wynika że jednak do tej grupy wiekowej się nie zaliczasz. Czcionka do powiększenia na minimum 12, kolory fonta tez nie najlepiej, ogólnie grafiki to żadnej tu nie widzę poza top'em. Linki w menu też ułożone nie są zbyt logicznie (strona główna gdzieś na dole zamiast na samej górze nawigacji to trochę nie standardowe wyjście a w połączeniu z nieklikalnym top'em to może być już problem dla mniej obytych użytkowników)
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Wiem wiem że daleko mi tego zeby to nazwać prawdziwą grą tak jak mowiłem 6miesięcy pracy od projektu do realizacji tylko mówie były przerwy czesto np dwutygodniowe...
Oscypek nie wiem z czego wynika to spowolnienie większości miejsc gdzie sprawdzełem moją stone wygląda to wporządku jednak na niektorych pc'tach jest tragedia ... :^( |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 3 503 Pomógł: 28 Dołączył: 17.10.2002 Skąd: Wrocław ![]() |
Zdecyduj się jakim językiem strona przemawia do użytkownika, bo już samo
Cytat Welcome in great grim land of insects ! niweczy chęć zaglądnięcia dalej.
Zapraszamy do dzialu REGISTER w celu zalozenia konta. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Zmienilem to jest błąd wynikajacy z tego ze na samym poczatku mialem kolege ktory jest na filologii angielskiej i upar sie ze ma byc po angielsku ale zdziebko sie poklucilismy i stanelo na polskiej wersji. Gdzieniegdziewi dać jeszcze ten angielski ale postaram sie zeby to wszystko zniknelo...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 172 Pomógł: 9 Dołączył: 22.03.2008 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja rozumiem, że w tym przypadku praca Twoja jako programisty skupiła się na programie jakim jest gra.
Jednak wypadałoby zachować przynajmniej pozory chociażby miernego kodu html. Tutaj wszystko jest źle, przez pół roku wypadałoby się nauczyć podstaw przynajmniej HTML, nie mówiąc o XHTML. Czy można być i czy jest sens bycia programistą PHP, kiedy się nie ma pojęcia o pisaniu stron? Za kod (chyba chodziło Ci o HTML) 0/10. Reszta pewnie nienajgorsza, chociaz ciężko mi uwierzyć, że ktoś przez pół roku Ci za tę pracę nie płacił na godziny... Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
To wielkie zaniedbanie, masz racje sam dopiero teraz zauwazylem, ze nie przywiazalem zupelnej wagi do poprawnosci kodu html - dziekuje za uwagi i postaram sie to poprawic - jeszcze raz dzieki za wasze komentarze jak wszystko poprawie postaram sie napisac nastepny temat.
Wasze uwagi naprawde dały mi duzo do myslenia... i wiele rozjaśniły - wielkie dzieki. Ten post edytował Torriel 31.05.2008, 18:24:49 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
Utworzysz to konto testowe?
PS: czcionka faktycznie koszmarna... i rozmiar i kolorystyka ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 291 Pomógł: 156 Dołączył: 23.09.2007 Skąd: ITALY-MILAN Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
MAcie konto odemnie ja juz testowalem
LOGIN: marcio PASS: php.pl Ogolnie nie jest zle zrob jakies tabeli dla ruchow plasze zrob 2 razy taka bo ktos w okularach nie dowidzi->bez obrazy ale taka prada zmien troche kolorki bo zle sie czyta i czcionke tez powieksz i bedzie good zrob jeszcze tylko walidacje przy rejestracji -------------------- Zainteresowania: XML | PHP | MY(SQL)| C# for .NET | PYTHON
http://code.google.com/p/form-builider/ Moj blog |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 01:24 |