![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 30.05.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam dwie tabelki: z odbiorcami ( idO, nazwaO) i exportem ( id, idO, data). Otóż przy sprzedaży jeden odbiorca, danego dnia kupuje kilka produktów.
Oto mój dylemat: Chciałbym, aby w pierwszym select - ie wybrać nazwę odbiorcy, a w drugim, by się pokazały daty sprzedaży zgrupowane na dany dzień , coś na kształt GROUP BY data . Jak widzicie problem nieco złożony, więc dobre słowo mile widziane. Jak zrobić aby drugi select pobierał dane zawierające kryteria zawarte w pierwszym, na dodatek je zbijał per dzień ? |
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
bez javyscript sie nie obejdzie... miałem problem podobny ale niestety nie udało mi sie go rozwiązać
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 30.05.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
myślałem o formularzu krokowym -> wybierz odbiorce (POST odbiorcy)
potem pokaż datę gdzie idO = POST odbiorcy -> zatwierdzenie formularza i wysłanie do działania. Kiedyś gdzieś naciąłem się na skrypcik (chyba zawierał trochę javascript) który właśnie z automatu twworzył drugiego selecta, ale nie mogę go znaleźć i ból ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
tu jest temat który ja założyłem. może Ci sie przydać. temat
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 230 Pomógł: 27 Dołączył: 27.05.2008 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Dokładnie o to mi chodziło. Szkoda że w Ajaxie bo w tym to jestem noga - Niestety trzeba się chyba z nim zapoznać. Zna ktoś dobry tutorial - jak ugryźć Ajaxa dla takich świeżaków jak ja?
|
|
|
![]()
|
|
tylko szkoda że nie da sie z bazy wstawić tych rekordów do selecta i żeby były od siebie zależne...
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 230 Pomógł: 27 Dołączył: 27.05.2008 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Da się..
![]() To akurat nie jest nic trudnego przy użyciu ajaxa. Przykład z wykorzystaniem MySQL.. : http://www.php.rk.edu.pl/w/p/powizane-pola...zystujce-ajaxa/ żrodło Biblioteka Riklaunima. Ten post edytował nithajasz 30.05.2008, 22:01:48 |
|
|
![]()
|
|
masz jakieś przykłady z których można coś podpatrzeć ?
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 03:10 |