![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 663 Pomógł: 6 Dołączył: 3.06.2007 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jaka jest alternatywa dla "finfo" ? Mam serwer który nie posiada tego rozszerzenia, a nie mogę tam nic instalować. Czy istnieje taka biblioteka którą mogę poprostu zaincludować jako plik PHP ?
-------------------- http://www.berry.nazwa.pl/edico/public_html/index.php ----> under construction
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 17.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tobie sie juz raczej ta odpowiedz nie przyda, ale moze komus innemu tak. Otoz sam mam problem z fileinfo, zreszta z tego co czytalem wiele osob uwaza, ze kiepsko wywiazuje sie ze swojego zadania, pewna alternatywa moze byc funkcja, ktora znalazlem w komantarzach do manuala na stronie php
Kod function get_mime_type($filepath) { ob_start(); system("file -i -b {$filepath}"); $output = ob_get_clean(); $output = explode("; ",$output); if ( is_array($output) ) { $output = $output[0]; } return $output; } generalnie chodzi o uzycie unixowej komendy file, niektorzy korzystaja z komendy identify do sprawdzania plikow graficznych, alternatywnie pehapowej funkcji getimagesize rowniez do sprawdzania plikow graficznych, jesli sie gdzies pomylilem prosze o sprostowanie. Jezeli ktos zna lepsze rozwiazania to milo by bylo je poznac. Pozdrawiam Ten post edytował chineseBox 23.10.2008, 01:57:45 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 06:06 |