![]() |
![]() |
--gość-- |
![]()
|
Goście ![]() |
prubuje odejmowac czas w php i java script ale przy formatowaniu wyhodzi mi dodatkowa godzina, na przyklad
powinno mi wyswietlic dwie minuty, ale kurcze wyswietla godzine i dwie minuty w java script jest tak samo, zawsze pokazuje jednom godzine dalej niz trzeba ;/// |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
raz zmienna sie nazywa $puzniej a raz $pozniej
Zdecyduj sie na jedna nazwe. I kurcze, uzywaj slownika bo tego nie daje sie czytac pamiętaj: blond to może być dziewczyna. To co ty tu masz to błąd -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
Po pierwsze: ortografia się kłania. I nie chodzi tu tylko o post ale o nazwy zmiennych: raz używasz $puzniej, raz $pozniej. Może tu gdzieś jest problem? Poza tym: troszkę bez sensu mi się wydaje obliczanie $pozniej - $czas (brak $ w kodzie). Dlaczego? Bo $pozniej to $czas + 60, więc $pozniej - $czas to tak naprawdę $czas + 60 - $czas, co w rezultacie daje 60.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 78 Pomógł: 15 Dołączył: 10.12.2007 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To się nazywa niezdecydowana ortografia... zresztą już w temacie widać.
Do rzeczy, nie wiem co Gościu kombinujesz, ale może polecam zaznajomienie się z funkcjami mktime" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual i strtotime" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 121 Pomógł: 4 Dołączył: 9.06.2007 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a nie lepiej nie kombinować aż tak strasznie a dać po prostu:
echo date("h:i:s", (time() +60)); ![]() ps. naprawdę odwiedź http://sjp.pwn.pl/ (przeczytaj posty wyżej). Ewentualnie zainstaluj FF i tam jest opcja do sprawdzania błędów ![]() -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 07:44 |