![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 29.05.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
mam następujący problem, z którym nie mogę sobie poradzić. Mam kontrolkę, w którą wpisuję jakiś tam tekst. Po naciśnięciu przycisku dodaj tekst powinien pojawić się wewnątrz tagu <p> 9 razy (na tyle ustawiłem pętle for). Problem jest taki, że tekst wpisany w kontrolce wyświetla się tylko raz. Jak w pętli zastosuję document.write ('sasasa') to tekst po naciśnięciu buttona pojawia się 9 razy to samo z funkcją alert - tekst 9 razy. Moje pytanie jest następujące, czemu w tagu <p> tekst wyświetla się tylko raz, a nie 9 razy. HTML Kod <form method="post" action="10_zmienne_wipisac_na_ekran.html" name="dodawanie_posta"> <label>Wartość1: <input type="text" name="wartosc1" value="" /></label> <input name="" type="button"value="dodaj" /> </form> <p id="wynik"></p> js Kod window.onload = Laduj; function Laduj () { document.forms[0].onclick =Petla; }; function Petla () { var wartosc1 = document.forms[0].wartosc1.value; var wynik = document.getElementById ('wynik'); for (var i = 0; i < 10; i++) { wynik.innerHTML = wartosc1; } }; Za wytłumaczenie problemu z góry dziękuję. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
za kazdym razem nadpisujesz poprzednia wartosc. tak dziala =. powinno byc +=
wynik.innerHTML += wartosc1; -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 29.05.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Bardzo diękuję za szybką pomoc, dopiero poznaję ten język. Zmykiła mnie funkcja alert, która wyświetlała wynik 9 razy.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat Bardzo diękuję za szybką pomoc, dopiero poznaję ten język. znak = dziala wszedzie tak samo - przypisuje (nadpisuje) czemus wartosc ![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 00:53 |