![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 29.05.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam,
skrypt ktory wysyla zapytanie nie pokazuje polskich znakow w outlook a jak wysylam na gmail.com to polskie znaki sa. do tego ten skrypt nie przesyla informacji ktore sa wprowadzone przez klienta w formularzu, dlaczego? podaje skrypt: <?php $DEFAULT_EXIT_PAGE = "wyslane.html"; $imie = $_POST['Imie i Nazwisko']; $firma = $_POST['Nazwa Firmy']; $telefon = $_POST['Telefon']; $email = $_POST['Email']; $typ_kabla = $_POST['Typ Kabla']; $konstrukcja = $_POST['Konstrukcja']; $wtyczka = $_POST['Wtyczka']; $dlugosc = $_POST['Długo¶ć']; $kolor = $_POST['Kolor']; $ilosc = $_POST['Ilo¶ć']; $wiadomosc = $_POST['Wiadomosc']; $wiadomosc = stripslashes($wiadomosc); $sendTo = "ask@me.pl"; $subject = "Zapytanie ze strony www"; $msg_body = "Imie: $imie<br />"; $msg_body .= "Firma: $firma<br />"; $msg_body .= "Telefon: $telefon<br />"; $msg_body .= "Email: $email<br />"; $msg_body .= "Typ kabla: $typ_kabla<br />"; $msg_body .= "Konstrukcja: $konstrukcja<br />"; $msg_body .= "Wtyczka: $wtyczka<br />"; $msg_body .= "Długo¶ć: $dlugosc<br />"; $msg_body .= "Kolor: $kolor<br />"; $msg_body .= "Ilo¶ć: $ilosc<br />"; $msg_body .= "Wiadomo¶ć: $wiadomosc<br />"; $header_info = 'From: '.$imie.' <'.$wiadomosc.'>'."\r\n"; $header_info .= 'To: '.$sendTo."\r\n"; $header_info .= 'MIME-Version: 1.0'."\r\n"; $header_info .= 'Content-Type: text/html; charset=iso-8859-2'."\r\n"; mail($sendTo, $subject, $msg_body, $header_info); if(! $exit_page) $exit_page = $DEFAULT_EXIT_PAGE; Header("Location: ".$exit_page); ?> |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 595 Pomógł: 282 Dołączył: 24.09.2007 Skąd: Reda, Pomorskie. Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tak na początek, to masz:
Cytat $header_info = 'From: '.$imie.' <'.$wiadomosc.'>'."\r\n"; czyli wklejasz do headera maila do pola FROM całą treść wiadmości. wg mnie rozwala ci to cały nagłówek posta. dziwię się, że to gdziekolwiek dochodzi... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 0 Dołączył: 29.05.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jak wedlug Ciebie powinien wygladac taki skrypt?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 595 Pomógł: 282 Dołączył: 24.09.2007 Skąd: Reda, Pomorskie. Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wg mnie? ja sobie napisałem cos takiego:
|
|
|
![]()
|
|
Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 3 045 Pomógł: 290 Dołączył: 20.01.2007 ![]() |
Proszę o dodanie bbcode.
|
|
|
![]()
|
|
nevt odpisz na priva (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]()
|
|
dostałeś gotowca. klasa prosta jak drut, konstruktor i 3 metody.
jeżeli nie potrafisz jej samodzielnie użyc - to nie jestem w stanie bardziej ci pomóc - musisz najpierw się jeszcze trochę podszkolić. a takich spraw nie omawiam na prv - po to jest forum żeby inni mogli korzystać z przedstawionych rozwiązań. pozdrawiam. |
|
|
![]()
|
|
Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 3 045 Pomógł: 290 Dołączył: 20.01.2007 ![]() |
Tak jak napisał ~nevt, forum jest po to aby pisać na jego łamach, poza tym prosiłem Cię o dodanie bbcode.
Temat zamykam. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 14:43 |