![]() |
![]() ![]() |
![]() |
-swinia- |
![]()
|
Goście ![]() |
witam,
tworze wyszukiwarke w PHP i mam problem z odczytaniem danych z bazy
błąd jest napewno w tej linijce $zapytanie ="select producent, rodzaj, rozmiar from opis_towaru where" .$metoda_szukania =$wyrazenie; wiem, ze nie powinno tam być znaku =, ale jak tego nie wstawiłem to wyskakiwał mi błąd w zapytaniu a teraz wyrzuca mi całą zawartość z tabeli, bez rozróżniania tego co zostało wpisane w wyszukiwarce. z gory dzieki za podpowiedz.
Powód edycji: Poprawiłem tag oraz bbcode. /webdicepl
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 239 Pomógł: 27 Dołączył: 13.07.2005 Skąd: Jarocin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
-Swinia- |
![]()
|
Goście ![]() |
No elegancko wszystko poszło.
Wielkie dzięki. Ale jeszcze mam problem ze zmienną $ile_znalezionych zamiast podać prawdziwą wartość, wyskakuje mi coś takiego "Resource id #3" |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 41 Pomógł: 1 Dołączył: 28.03.2008 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Zrób tak i powinno pomóc.
|
|
|
-Swinia- |
![]()
|
Goście ![]() |
wielki dzieki zadziałało.
i teraz jeszcze jedno, narazie ostatnie pytanie, mianowicie. Bez względu ile produktów znajdzie, zawsze wyświetla przynajmiej 3 pola. jak znajdzie 2 to jedno zostaje puste. troche zamąciłem, ale pokaże na zdjeciu http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/5e44cf30acc5feb9.html podejrzewam, że chodzi tu o pętle for ale dokładnie nie wiem o co. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 41 Pomógł: 1 Dołączył: 28.03.2008 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
|
|
|
-Swinia- |
![]()
|
Goście ![]() |
A jakbym chciał teraz zrobić przycisk "zakup" po każdym znalezionym produkcie, to zwykłym przyciskiem z html-a da radę??
|
|
|
![]()
|
|
Submit podparty odpowiednim kodem PHP powinien załatwić sprawę.
Ten post edytował graveozz 30.05.2008, 12:10:55 |
|
|
-Swinia- |
![]()
|
Goście ![]() |
zrobiłem już przycisk ale coś nie mogę dla niego ustawić akcji??
może jakaś mała podpowiedź jakich funkcji mam użyć?? |
|
|
-Swinia- |
![]()
|
Goście ![]() |
Dobra już sobie poradziłem, dzieki za wszystko
|
|
|
-Swinia- |
![]()
|
Goście ![]() |
już teraz naprawdę ostatnie pytanie.
Mam na swojej stronce przycisk kup, po którym nacisnięciu pojawia się strona do zlozenia zamowienia. i tu pytanie, co muszę zmienić w tych 2 kodach, żeby po naciśnięciu przycisku kup w formularzu pojawiły już się wartości takie, przy którym naciśnięto przycisk kup. Np. Producent: Adidas Rodzaj: Koszulka Kup Naciskamy kup i w formularzu pojawiają się takie dane. Jeśli w ogóle jest to wykonalne??
|
|
|
-Swinia- |
![]()
|
Goście ![]() |
Nie chodzi mi o gotowe rozwiązania, tylko jakieś podpowiedzi jak to zrobić.
Myśle jak przypisać wartości pobrane po nacisnieciu przycisku kup(i jak przycisk kup, ma je pobrać),do formularza |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 13:56 |