![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 210 Pomógł: 0 Dołączył: 26.05.2008 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
mam taki szablon w ktorym otwieraja sie wszystki podstrony, wyglada to tak:
i teraz mamt aki oto kod:
co zrobić aby link
otwierala sie tak jak inne podstrony w szablonie glowny admin_area.php:
mam nadzieje ze zrozumieliscie o co mi chodzi bo troszke to zagmatwalem z gory dziekuje za odpowiedz Ten post edytował mczlowiek 28.05.2008, 20:50:39 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
nie wiem czy dobrze zrozumiałem ale może chodzi o $_SERVER['PHP_SELF']
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 210 Pomógł: 0 Dołączył: 26.05.2008 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
chodzi o to ze link
otwiera mi sie nie w szablonie ale jako nowa strona a chce by sie otwieral w szablonie tak jak ten link:
na stronie glownej szablonu mam ustawione tak:
i nie wiem jak ma dalej wygladac ten link tak wiem ze nie dziala: admin_area.php?id=administratorzy.php?id=administratorzy_update.php?id='.$row['id'].' tylko jak go wlasciwei zapisac zaby strona administratorzy_update.php?id='.$row['id'].' otwirala sie tez w szablonie Ponawiam pytanie. Bardzo proszę o pomoc |
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
ja tego nie rozumiem...
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
strona administratorzy_update.php otwiera mi sie nie w szablonie, tylko w oddzielnym oknie, a chce zeby otwierala sie w miejscu otwierania pozostalych podstron na stronie glownej , ktora to jest admin_area.php
strona glowna czyli admn_areea.php
strona administratorzy.php otwiera sie jako include w admin_area.php
i teraz jak klikne np uaktualnij uzytkownika to ta strona otwira mi sie w "bialym oknie" a nie jako czesc w admin_area.php administratorzy_view.php
jak zrobic zeby ta stona otwierala wie w admin_area.php w czesci include? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 213 Pomógł: 39 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: 3city Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jeżeli chcesz, żeby link powodował zaincludowanie się strony do szabblonu, to po prostu zrezygnuj z dwóch osobnych szablonów (admin_area i ten drugi) jeżeli musisz mieć dwa różne, to porównaj różnice pomiędzy nimi. Na pewno jakieś są skoro w admin_area ładue się ok, a w tm drugim już nie.
Cytat strona administratorzy.php otwiera sie jako include w admin_area.php nie includuje się, bo w jedym linku masz <a href="admin_area.php?id..."></a> a w drugim <a gref="administratorzy_view.php?id...."></a> i widocznie te dwa pliki php są różne. ciężko to zinterpretować, ale mam nadzieję, że dobrze zrozumiałem -------------------- |
|
|
![]()
|
|
wiem ,z e ciezko to zrozumiec...
![]() na stronie admin_area.php jest tabela do ktore za pomoca include laduja sie pozostale stony, tylko ze na tych pozostalych stronach takze mam linki do dalszych podstron i jak zrobic zeby te podstrony podstron ladowaly sie w admin_area.php w czesci gdzie laduja sie podstrony? ........................_______________admin_area.php__________________ .........................|................|...................|................. |...............| ..................administratorzy ..................|..................| administratorzy_viev.......administratorzy_delete ...........-i chce by te stony otwieraly sie w czesci include w aadmin_area.php |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 213 Pomógł: 39 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: 3city Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
teraz już jest trochę jasniej....chyba
zamiast tworzyć linki do administratorzy_view itp, to daj linka do admin_area i zamiast tworzyć osobny plik adminstratorzy_view/_delete, to w podstronach (tych co się "wklejają" do tabeli) daj ten kod PHP który masz teraz w "podstronach podsdtron". w ten sposób będziesz mieć tylko jeden plik Admin_area, a podstrony będą wykonywały resztę kodu. inaczej: zamiast linkować do innego pliku, wywołaj PHP z includowanej podstrony. mam nadzieję, ze pomogłem i ze dobrze juz rozumiem ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
wlasnie o to chodzi, tylko jak to mam wkleic w strone administratorzy . "to" mam na myśli skrypt ktory "oglada" czyli _view i ten który usuwa czyli _delete, zeby skrypt wiedzial co chce aktualnie zrobic?
Ten post edytował mczlowiek 30.05.2008, 13:42:27 |
|
|
![]()
|
|
dopisz sobie odpowiednie funkcje i działania do pliku admin_area (czyli np te zawarte w plikach administratorzy_view/_delete). Przemysl to jakoś, żeby było dobrze. Ja tego nie przemyślę, bo nie "siedzę" w Twoim projekcie.
Później możesz linkę:
zamienić np na coś takiego:
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 10:30 |