![]() |
![]() ![]() |
![]() |
-ptacz- |
![]()
|
Goście ![]() |
Pytanie jest proste. Jak zrealizować w html takie 3 wyrównania tekstu w 1 linii
Robiłem już różne cuda z divami spanami i tabelami jednak to nie wychodzi. Jak widać środek środkowego pola (tekstu) ma być na środku ekranu, niezależnie od długości lewego tekstu Np coś takiego nie spełnia wymagań bo lewa krawędź środkowego pola by była na środku |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 399 Pomógł: 7 Dołączył: 11.06.2007 Skąd: Poznan Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
|
|
|
-ptacz- |
![]()
|
Goście ![]() |
Strzelaj dalej
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 170 Pomógł: 11 Dołączył: 2.03.2008 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Wymiary w % są często zdeporcjonowane, dlatego lepiej ich nie używać... Zaraz pomyśle nad dobrym sposobem
![]() |
|
|
-ptacz- |
![]()
|
Goście ![]() |
Tak zadziała, lecz co zrobić jesli tekst 1,2, i 3 nie jest statyczny. Np tekst 1 będzę długi i zajmie 45% ekranu, a tekst środkowy zajmie 3% ekranu. Wtedy lewy rozwali całą linię |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 2 921 Pomógł: 269 Dołączył: 11.08.2005 Skąd: 127.0.0.1 ![]() |
To Ci się nie powinno rozjechać przy dużym tekście. -------------------- I would love to change the world, but they won't give me the source code.
My software never has bugs. It just develops random features. |
|
|
-ptacz- |
![]()
|
Goście ![]() |
To Ci się nie powinno rozjechać przy dużym tekście. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 2 921 Pomógł: 269 Dołączył: 11.08.2005 Skąd: 127.0.0.1 ![]() |
Z IE Ci nie pomogę, ponieważ nie mam. To działa w Fx i Operze.
-------------------- I would love to change the world, but they won't give me the source code.
My software never has bugs. It just develops random features. |
|
|
-ptacz- |
![]()
|
Goście ![]() |
Z IE Ci nie pomogę, ponieważ nie mam. To działa w Fx i Operze. Potwierdzam. działa w FF, nie działa w IE. A więc nie jest to dobre rozwiązanie bo strony muszą być funkcjonalne niestety we wszystkich przeglądarkach. Ostatnio też nieźle się nameczylem z IE bo robiłem w js+dom i w IE (włącznie z 7) działać nie chciało. Co zrobić trzeba sobie radzić z badziewnym IE |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 67 Pomógł: 12 Dołączył: 20.01.2008 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Po pierwsze do ustawiania stylu służy CSS, a nie umieszczanie wszystkiego w tagach HTML'a. strona.html
style.css
Ogólnie i tak musisz ustalić jakąś wielkość LEWEGO i PRAWEGO bloku, a ŚRODKOWEGO najlepiej w pełni dopasować w IE lub ewentualnie może się sam dopasowywać w FF i innych lepszych przeglądarkach. Powinno chodzić dobrze. Pozdrawiam Inti Ten post edytował Inti 28.05.2008, 21:47:43 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 16:04 |