![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 210 Pomógł: 0 Dołączył: 26.05.2008 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
jak takie coś zapisać pod echo:
<a href="update_user.php?id=<?php echo $row['id']; ?>">Uaktualnij użytkownika</a>
Powód edycji: dodałem tag (cysiaczek)
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 246 Pomógł: 31 Dołączył: 13.11.2006 Skąd: się znamy? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod echo '<a href="update_user.php?id='.$row['id'].'" title="Uaktualnij użytkownika">Uaktualnij użytkownika</a>'; np tak, nie zapomnij o title |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
->Przedszkole
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 210 Pomógł: 0 Dołączył: 26.05.2008 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
pomogło, a mam takie pytanie. jestem początkującym użytkownikiem php i nie wiem dlaczego niekiedy w echo podaje się znak "/" i po co są te kropki? z góry dzieki za odpowiedz
a jak umieścić w jendej lini takie coś: echo $row['first_name'] i $row['last_name']; |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 246 Pomógł: 31 Dołączył: 13.11.2006 Skąd: się znamy? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kropka jest operatorem łączenia stringów np.
Kod $foo = 'boo' echo 'foo'."other foo".$foo."$foo".'$foo'; Odpal to sobie i przeanalizuj. Backslash(\, nie / tzn. slash) daje znać parserowi, że zaraz będzie coś specjalnego - czytaj: http://pl.php.net/manual/pl/language.types.string.php To co chciałeś można zapisać również tak: Kod echo "<a href=\"update_user.php?id={$row['id']}\" title=\"Uaktualnij użytkownika\">Uaktualnij użytkownika</a>";
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 14:19 |