![]() |
![]() ![]() |
![]() |
--kisman-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witajcie, trochę raczkuję w temacie więc postanowiłem Was zapytać.
Czy jest możliwość sprawdzenia na jakiej ostatnio stronie był internauta był ale nie przez klik. Tzn zakładamy że internauta był na stronie www.onet.pl i w adresie wpisał www.imgart.pl. Do sprawdzenia wejścia przez klik można użyć, co działa mi wyśmienicie.
Ale czy jest możliwość sprawdzenia przez wpisanie ![]() Pozdrawiam ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Nie ma takiej możliwości.
Przeglądarka zawsze przekazuje pusty referer przy wpisaniu adresu strony do paska adresu. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
--kisman-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Tego się właśnie obawiałem, ale wolałem zapytać, pozdrawiam
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 470 Pomógł: 75 Dołączył: 21.09.2005 Skąd: że znowu Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jest możliwość sprawdzenia w javascript obiektu window.history. nie chce mi się sprawdzać jak to działa w innych przeglądarkach, ale w firefox spokojnie można się do tego dobrać. warunek jest jeden. strony musiały być otwierane w tej samej karcie/zakładce. Sposób otwarcia nie gra roli.
-------------------- |
|
|
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 157 Pomógł: 5 Dołączył: 3.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
pozostaje też inna opcja:
dla każdej ze stron stworzyć osobny link. Oczywiście ma to sens, jeśli bierzesz pod uwagę, iż odwiedziny będą z dwóch - trzech stron, dla większej ilości to masohizm ;] powiedzmy, że na stronach onetu wysłałbyś link o nazwie www.domena.pl/index.php?z=onet dla wp www.domena.pl/index.php?z=wp ![]() -------------------- Kliknij na "POMÓGŁ", by poprawić mi samopoczucie :D
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 470 Pomógł: 75 Dołączył: 21.09.2005 Skąd: że znowu Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@simperium: odnoszę wrażenie że nie rozumiesz pytania. Jaki wpływ ma autor strony na to jak ktoś trzeci wklei gdzieś link? Np na swoim blogu mógłbym wkleić link w postaci www.domena.pl/index.php i Twoja metodologia leży i kwiczy w gruzach naiwności.
-------------------- |
|
|
--kisman-- |
![]()
|
Goście ![]() |
@devnul dzięki za info, gdzie mogę szukać informacji na ten temat
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
no bez przesady. google -> javascript history
history to obiekt/tablica więc do kolejnych elementów odwołujemy się poprzez window.history[index] gdzie index to liczba z zakresu od 0 do window.history.length więcej nie podpowiem - trochę pracy samodzielnej też trzeba włożyć a nie liczyć na to że wszystko będzie podane na tacy -------------------- |
|
|
--kisman-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Spoczko, wiem co szukać i już będę działał
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |