![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 30 Pomógł: 0 Dołączył: 24.11.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Najpierw kodzik
Niestety gdy wysyłam z pustymi polami to mnie przerzuca do wyslane.php :/ gdy natomiast pozbędę sie
to gyd wysyłam z pustymi polami czy polem to nic sie nie dzieje a ja jak zupełnie to wali mi komunikat ze nie uzupełniłem wszystkich pól. Próbwałem też z [/php] <?php if (isset($_POST['wys'])) ...?> [/php] Tez nic. Zależy mi na tym żeby mnie po dodaniu komentarze przerzucalo (bo to mi załatwia problem z odswiezaniem) na to wyslane.php ale gdy nikt nic nie wpisze to żeby sypnął błedem. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 213 Pomógł: 39 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: 3city Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
w tym 1-szym if'e nie sprawdzasz, czy POST zawiera jakiekolwiek informacje. sprawdzasz tylko czy się POSTnęło
![]() można dodać jeszcze if'a typu isset albo !empty -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 30 Pomógł: 0 Dołączył: 24.11.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
na początku zmieniłem
skutkiem jest to że gdy wciskam "wyślij" z putymi polami nie przerzuca mnie ani nic poprostu tylko strona sie odswieża ale też gdy coś napisze wyskakuje mi uzupełnij pola ![]() a tam probowałem róznie albo tak
albo tak
niestety tęz nie daje efektów tylko tyke że mnie nie przerzuca teraz gdy wciskam wyslij przy pustych polach.Teraz czas do pracy bede walczył jutro z tym. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 213 Pomógł: 39 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: 3city Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ja jestem zielony więc pewnie się mylę, ale w ttym drugim wypisie if sprawdza czy dane z POST NIE są puste. !empty chyba właśnie to znaczy. więc zamiast "uzupełnij" powinieneś tam mieć "uzupełnione", czy jakąś swoją funkcję
Ten post edytował hiszpanespaniol 27.05.2008, 20:44:36 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
nie myslisz sie tylko robiłem to teraz metoda kopiuj wklej i tak wyszlo ale jak by nie było sprawdzałem z empty i jak i z !empty nadal nic
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
dziwną pętle robisz:
co ona ma na celu? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Wyswietlenie danych z bazy ale w sumie racja może sie tam obyć bez tego $wynik na poczatku. Tak czy siak nadal nie moge sobie z z tamtym poradzic
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
W złej kolejności robisz. Najpierw zapisuj, potem przekierowywuj.
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Zrób SAM ZAPIS na początku wszystkiego. Bo trudno, żeby cokolwiek dalej się wykonało, jak przeglądarka jest przekierowana na inny URL...
Jak nie możesz sobie poradzić z komunikatem wysyłanym przed header" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual, to zapisuj go do jakiejś zmiennej i potem wypisuj. Jest jeszcze jedno rozwiązanie, ale Ci go celowo nie podaję, bo to by było OBEJŚCIE, a nie rozwiązanie. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Pomijając narazie to nieszczęsne dla mnie hreader chciałem zrobic najpierw te same komunikaty i no niby sie udało ale nie moge sie pozbyc jednej rzeczy
Wyswietla mi komunikat z tego if'a
ale sprawdzac sprawdza, chcialem najpierw z tym sie uporać a pozniej to nieszczesne header [/b] Dobra to wyżej juz z bani
teraz jeszcze kochane header dziś niestety juz nie mam czasu bo znów do pracy ale jutro jeszcze tu wpadne ![]() ![]() EDIT Zmieniłem na takie coś :
Gdy wypełnie pola przerzcuca na strone z komunikatem że dodano, gdy nie wypełnie jakiegoś pola wyskoczy komunikat, że nie wypełniono jakiegoś pola czyli w sumie działa tylko header jest przed "echo" i razem z komunikatem, że nie podano nikcu jest jeszcze piękny komunikat związany z header ![]() Ten post edytował ryba303 30.05.2008, 06:42:03 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 08:44 |