![]() |
![]() ![]() |
![]() |
-Kamyczek- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam
Robię stronkę, wszystko idzie dobrze ale natknąłem się na taki problem: Musi być:
Ja robię stronę przez:
Ale w tym przypadku musi być coś takiego:
Tylko że to nie działa..;/ jak to połączyć? HELP!! |
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
może powinno być tak:
Kod index.php?show=think&about=Login nie wiem czy Cię dostatecznie zrozumiałem -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 264 Pomógł: 20 Dołączył: 19.08.2007 Skąd: Bryńsk k. Lidzbarka Welskiego (nie mylić z Warmińskim) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Byś mógł pokazać kod w jaki sposób wywołujesz treść podstrony, bo nie wiem czy dobrze rozumiem o co ci chodzi a niechcę ci namieszać w głowie.
Edit: Ty chcesz by przez Kod index.php?show=think#about=Login otworzyć jakiś plik? Jak coś to prędzej: Kod index.php?show=think&about=Login heheh no właśnie jak u kolegi wyżej ![]() Ten post edytował qba10 27.05.2008, 19:01:10 -------------------- Qbix Media Project - Prosty Multiplatformowy Odtwarzacz Muzyki
|
|
|
-Kamyczek- |
![]()
|
Goście ![]() |
No niby działa..
Ale mam taki kod na logowanie:
I to mnie po wpisaniu przenosi do str. głównej..;/ A chciałbym by przenosiło do index.php?show=indexacc Jak to zrobić? |
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
nie rozumiem co ty chcesz tym zdziałać... tu przesyłasz forma postem i odwołujesz sie do geta...
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 264 Pomógł: 20 Dołączył: 19.08.2007 Skąd: Bryńsk k. Lidzbarka Welskiego (nie mylić z Warmińskim) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W skrypcie logowanie sprawdź czy logowanie zostalo wykonane poprawnie i jeżeli tak to niech wykona w echo ten kod html:
Mam nadzieje że o to ci chodziło... Ten post edytował qba10 27.05.2008, 19:11:49 -------------------- Qbix Media Project - Prosty Multiplatformowy Odtwarzacz Muzyki
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 162 Pomógł: 29 Dołączył: 6.04.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1.Po pierwsze jak ma cie przenieś do index.php?show=indexacc jak w formularzu odwołujesz się do index.php?show=think&about=Login
2. Odwołuje cie do strony głównej bo moze w kodzie nie masz czegos w tym stylu :
|
|
|
-Kamyczek- |
![]()
|
Goście ![]() |
Ok już sobie sam poradziłem thx wasm za pomoc.
A ma ktoś może skrypt na pokazywanie najnowszego rekordu.? Oraz największego z wiersza posty ![]() |
|
|
![]()
|
|
Co do pokazywanie najnowszego rekordu to musisz przy wywoływaniu danych z MySQL'a zastosować sortowanie, np:
Kod SELECT * FROM `news` ORDER BY `id` DESC LIMIT 1 A co do "Oraz największego z wiersza posty" , to nie wiem o co ci chodzi ![]() -------------------- Qbix Media Project - Prosty Multiplatformowy Odtwarzacz Muzyki
|
|
|
![]()
|
|
to co napisał qba10 to pokazuje w kolejności od najnowszego ale jeśli chcesz pokazać to co ostatnio dodałeś musisz użyć funkcji mysql_insert_id do odczytania ostatnio wstawionego rekordu i później zapytanie SQL z klauzulą WHERE w której odwołasz sie do tego id.
Ten post edytował piotrooo89 27.05.2008, 20:11:48 -------------------- |
|
|
-Kamyczek- |
![]()
|
Goście ![]() |
Czyli tak:
ZrZ lookne i dam edita! |
|
|
![]()
|
|
tak. dokładnie możesz sobie też zrobić:
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 05:18 |