![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 63 Pomógł: 0 Dołączył: 25.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Probuje rozwiazac nastepujacy problem. W bootstrap.php mam:
ZFTest_Layout_Controller_Plugin_Layout sluzy do przelaczania layout'ow w zaleznosci od modulow. Czyli inny layout dla 'default' i inny dla 'admin'. Chcialbym moc robic $frontController->registerPlugin rowniez dla odpowiedniego modulu, tj rejestrowac inne pluginy dla 'default' i 'admin'. W chwilii obecnej oba pluginy są dostepne w obu modułach. Próbowałem umieścić rejestrowanie pluginów w ZFTest_Layout_Controller_Plugin_Layout gdzie przelaczam sie miedzy layoutami, ale wówczas nie działają mi te pluginy, dostaje np komunikat: Fatal error: Call to a member function headTitle() on a non-object in C:\wamp\www\Zend\test\library\ZFTest\Controller\Plugin\ViewSetup.php on line 54 Czyli tak, jakbym nie mogl rejestrowac pluginów poza bootstrap'em. Jak rozwiązać ten problem? Chcialbym uzyskac cos takiego:
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 24 Pomógł: 0 Dołączył: 8.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ZFTest_Layout_Controller_Plugin_Layout sluzy do przelaczania layout'ow w zaleznosci od modulow. Czyli inny layout dla 'default' i inny dla 'admin'. Do przelączania layout'ów pomiędzy modułami nie trzeba plugin-u ![]() To dzieje się automatycznie jeśli masz dobrze zrobioną struktórę katalogów i nazwy plików (layout.phtml) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 15.06.2025 - 08:12 |