![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 566 Pomógł: 35 Dołączył: 21.06.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A wiec mam taki kod i za chiny ludowe nie wiem dlaczego nie dziala:
Kod function get_token() { document.getElementById('kod_z_obrazka').src='./img/token.php?key=' + Math.random(); } while (1) { setTimeout(get_token(), [CZAS]); } Poprostu nic sie nie dzieje. Na konsoli w FF mam tylko tyle: Kod Błąd: document.getElementById("kod_z_obrazka") has no properties Plik źródłowy: http://127.0.0.1/test.html Wiersz: 50 Dodam ze sama funckja get_token() dziala dobrze. -------------------- flexiCMS v2 [|||||||+--] 75% done
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 470 Pomógł: 75 Dołączył: 21.09.2005 Skąd: że znowu Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zacznijmy od tego że to co robisz tu:
Kod while (1) { to delikatnie mówiąc nie jest przemyślanesetTimeout(get_token(), [CZAS]); } poczytaj o funkcji setInterval() jadąc dalej kod: Kod document.getElementById("kod_z_obrazka") wyszukuje elementu o ID równym "kod_z_obrazka" czyli w Twoim wypadku powinno być w ciele strony coś takiego
błąd który otrzymujesz jest wynikiem tego że parser DOM przeglądarki nie jest w stanie znaleźć zadanego elementu a w konsekwencji wykonać na nim operacji. Sprawdź czy masz ten element w kodzie i czy jest on odpowiednio nazwany (literówka?) -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 00:22 |