![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 496 Pomógł: 1 Dołączył: 16.01.2008 Skąd: Świnoujście Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Stworzylem krotki kodzik do wykorzystania ffmpeg'a:
Wedlug wszelkich kodow php sprawdzajacych czy jest on dobrze zainstalowany, wykazuja ze jest (mam krasnal serv), lecz po wlaczeniu tego kodu na moim localhost'cie smiga mi tylko okienko 'dosowe' i nic, nie mam plikow ktore chcialem utworzyc, recznie wlaczajac ffmpeg i wpisujac w nim te polecenia wszystko odbywa sie bez zarzutow... Czy wiecie co moze byc tu nie tak? Z gory dzieki za odpowiedz Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 148 Pomógł: 230 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
spróbuj:
-------------------- ET LINGUA EIUS LOQUETUR IUDICIUM
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 496 Pomógł: 1 Dołączył: 16.01.2008 Skąd: Świnoujście Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 148 Pomógł: 230 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na to wygląda... lub nie masz uprawnień do "/ścieżka/" z poziomu Apache'a
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 657 Pomógł: 125 Dołączył: 29.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Prawdopodobnie exec (i podobne) są zablokowane - prawie zawsze tak jest.
Było już wiele razy na forum. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
na localhost'cie mam z tego co wiem do wszystkiego dostep... Jezeli mowisz ze exec jest zablokowany to moze wiesz jak to 'odblokowac'?
|
|
|
![]()
|
|
jezeli to localhost i nie blokowales funkcji to domyślnie nie są one zablokowane
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 657 Pomógł: 125 Dołączył: 29.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
też mi się tak wydaje, ale może jednak.
AFAIK takie rzeczy są blokowane w php.ini (jest on albo w c:/windows/system32 albo w folderze instalacji php) -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Jezeli wszystko jest wlaczone to moze macie jakis pomysl co sie dzieje? Moze znacie jakies strony o instalacji ffmpeg'a na windowsie? Ja wzucilem folder ffmpeg z ffmpeg.exe do \usr\bin\ i powinno wszystko byc ok...
Zmienilem troche kod i dostawilem \ ale tez nic to nie dalo...
|
|
|
![]()
|
|
A sprawdziłeś ustawienia w php.ini tak jak proponowałem?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Nie wiem czy dobrze spardzam ale w php.ini mam tak:
Cytat safe_mode = Off safe_mode_exec_dir = To jak, wie ktos jak sprawdzic czy exec i podobne sa wlaczone? Ktore polecenie odpowiada za wlaczanie i wylaczanie tego? |
|
|
![]()
|
|
Google nie działa? Na przyszłość wpierw tam zobacz.
I jeszcze mała rada (z manuala): "Informacja: Jeśli tryb bezpieczny został włączony, możliwe jest wykonywanie programów tylko z katalogu określonego przez safe_mode_exec_dir. Ze względów praktycznych, nie można podawać elementów .. w ścieżce do pliku wykonywalnego." -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Google nie działa? Na przyszłość wpierw tam zobacz. I jeszcze mała rada (z manuala): "Informacja: Jeśli tryb bezpieczny został włączony, możliwe jest wykonywanie programów tylko z katalogu określonego przez safe_mode_exec_dir. Ze względów praktycznych, nie można podawać elementów .. w ścieżce do pliku wykonywalnego." Cytat safe_mode = Off
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.06.2025 - 13:22 |