![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 104 Pomógł: 3 Dołączył: 22.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czesc
Mam problem z drukowaniem nazw kolumn z mysql'a z tym modulem. Zwraca mi blad : Fatal error: Call to a member function columnCount() on a non-object in C:\wamp\www\spred2.php on line 116
Pozniej jak juz drukuje zawartosc tablicy to jest ok
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 202 Pomógł: 117 Dołączył: 13.04.2007 Skąd: 127.0.0.1 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Najpierw przypisujesz id zasobów (mysql_query) do zmiennej $result, a potem to result traktujesz jak obiekt: $result->countColumn();
Pozdrawiam! -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 104 Pomógł: 3 Dołączył: 22.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Rozumiem ze skopalem cos 'obiektowo'.
Moglbys jeszcze minimalnie wskazac jak to zrobic aby w petli byla jednak tablica tak jak to mam w samej zawartosci tego excela? Chyba ze jest jakis madry sposob aby uzyc tego co znalazlem i miec mozliwosc warunkowania wewnatrz tych petl ? W tym co wpisalem wczesniej latwo udalo mi sie uzyskac kolorowanie wierszy po warunku. Nie wiem jak to zrobic w tej wersji co znalazlem.
*bump* |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.07.2025 - 20:29 |