![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 3 Dołączył: 25.05.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pytanie jak w temacie.
Czy duża ilośc komentarzy i formatowania będze jakoś wpływała na optymalność wykonania programu? Czy może lepiej jest wyrzucić z pliku wszystkie komantarze, białe spacje, czy tabulatory? Zastanawia mnie ten temat, a nie udało mi się doszukać odpowiedzi... Może zbyt mało intensywnie szukałem ![]() W każdym razie jeśli ktoś miałby jakieś informacje (lub linki) na ten temat, proszę o podzielenie się. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 246 Pomógł: 31 Dołączył: 13.11.2006 Skąd: się znamy? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie. Interpretator po prostu je ignoruje.
-------------------- Goldenline: Łukasz Rodziewicz
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Interpreter...
extreme: ma wplyw, przy normalncyh proporcjach komentarzy/spacji do kodu - pomijlny. Zawsze mozesz to sobie sprawdzic - porownac czasy wykonania i parsowania plikow z i bez bialych znakow. ---- edit: empathon, ok, zwracam honor - intercostam tez jest Ten post edytował dr_bonzo 25.05.2008, 18:30:03 -------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 246 Pomógł: 31 Dołączył: 13.11.2006 Skąd: się znamy? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Interpreter... http://en.wiktionary.org/wiki/interpreter (na samym dole synonimy) extreme: ma wplyw, przy normalncyh proporcjach komentarzy/spacji do kodu - pomijlny. Zawsze mozesz to sobie sprawdzic - porownac czasy wykonania i parsowania plikow z i bez bialych znakow. Mówimy o normalnych sytuacjach nie o skrajnych i teoretycznych. Jeśli jest to pomijalne można spokojnie powiedzieć, że nie. -------------------- Goldenline: Łukasz Rodziewicz
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 12:20 |