![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 0 Dołączył: 28.02.2008 Skąd: Ostrołęka Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam powiedzmy stronę moj_skrypt.html, w kodzie której znajduje się funkcja pokaz_tajne(), ale nie jest ona wywoływana w kodzie. Czy da się w jakiś sposób dopisać do adresu URL jej nazwę aby w taki właśnie sposób spowodować jej wywołanie? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
z tego co wiem funkcje js wywołujesz w kodzie... nie da sie chyba inaczej
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No jak nie jak tak?
java script:funkcyjka('parametr'); Pozatym skoro "tajny" kod dajesz userowi to to juz na starcie jest bez sensu. -------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 0 Dołączył: 28.02.2008 Skąd: Ostrołęka Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Próbowałem właśnie tak, ale może robie jakiś drobny błąd..
W takim razie pokaż jak wygląda cały URL wywołujący funkcję łącznie z nazwą pliku html. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 387 Pomógł: 273 Dołączył: 18.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod javascript:mojaFunkcja();void(0);
-------------------- XMPP: l0ud@chrome.pl
|
|
|
![]()
|
|
Hmm..
Więc może spróbujmy na przykładzie.. Nazwa pliku jest: moj_skrypt.html W pliku tym znajduje się powiedzmy najprostrza funkcja: function pokaz_tajne(){ document.write("i tutaj jest komunikat"); } teraz chciałbym wywołać funkcję wpisując w przeglądarkę: moj_skrypt.html?java script:pokaz_tajne(); ale ta forma nie działa, ani też opcja, którą wskazał kolega z void też nie działa moj_skrypt.html?java script:pokaz_tajne();void(0); Jak więc poprawnie wywołać funkcję z przeglądarki? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 387 Pomógł: 273 Dołączył: 18.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie możesz tego wywołać od tak w linku. Na początku włączasz plik moj_skrypt.html a następnie czyścisz pole adresu przeglądarki i wklejasz w nie to java script:pokaz_tajne();void(0); . Strona się nie zmieni a skrypt wykona.
-------------------- XMPP: l0ud@chrome.pl
|
|
|
![]()
|
|
Dokładnie o taką odpowiedź mi chodziło.
Rzeczywiście to działa. Dzięki l0ud |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 31.07.2025 - 10:42 |