![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 55 Pomógł: 0 Dołączył: 26.12.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam taki kod: CODE $wynik = mysql_query("SELECT * FROM test") or die('Błąd zapytania'); $now = time(); $zostalo = $r['expire'] - $now; while($r = mysql_fetch_assoc($wynik)) { if ( ($r['added'] <= $now) && ($now < $r['expire']) ) { echo ""; echo $r['adres']; echo ""; echo ""; echo $zostalo; echo ""; } elseif ($now > $r['expire'] + $delete_time) { /* usuwamy rekord */ mysql_query("DELETE FROM test WHERE id='$id'") or die('Błąd zapytania: '.mysql_error()); } } ?> I teraz chcialbym wynik odejmowania $r['expire'] i $now wyswietlic pod postacia $zostalo, teraz mam takie cos $zostalo = $r['expire'] - $now; ale to nie dziala. Prosilbym o jakies wskazowki jak to moge rozwiazac. Oczywiscie wartosci tych zmiennych to czas Unixowy i wynik tez ma byc w czasie unixowym. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 77 Pomógł: 27 Dołączył: 24.03.2002 Skąd: Tarnów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
I teraz chcialbym wynik odejmowania $r['expire'] i $now wyswietlic pod postacia $zostalo, teraz mam takie cos $zostalo = $r['expire'] - $now; ale to nie dziala. A ja się zastanawiam jak ma niby działać, skoro masz to działanie w kodzie zanim wczytasz rekord z bazy. Wrzuć je do pętli do środka. -------------------- Zbyszek 'antyqjon' Siciarz
siciarz.net | Aquila DSP C++ |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 55 Pomógł: 0 Dołączył: 26.12.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
uppsss faktycznie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 03:49 |