![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 21.03.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam nastepujacy kawalek kodu wziety z dokumentacji:
na jego podstawie zrobilem sobie biblioteke do obslugi multirowsetow w procedurach na mysql'u. No i tu mam problem. O ile na lokalnym serwerze chodzi mi wszystko ok, to jak przegram na serwer az wszystko sie wywala. Znaczy sie nie wszystko a tylko na lini
wyglada na to ze serwer w ich konfiguracji nie obsluguje multirowset'ow ![]() Konfiguracja serwera na localhosci platforma: Mac php 5.2.5 mysql 5.0.41 az. php. 5.2.5 mysql 5.1.23-rc Szukalem po googlu rozwizania tego problemu, ale niestety nie udalo mi sie go namierzyc, z tego co zauwazylem problem przewija sie w dyskusjach od dluzszego czasu ale jak juz wspomnialem jednoznacznego rozwiazania brak. Moze ktos z was zetknol sie z tym problemem i jakos udalo sie go rozwiazac. Dzieki za wszelaka pomoc. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 595 Pomógł: 282 Dołączył: 24.09.2007 Skąd: Reda, Pomorskie. Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
sprawdź, czy nie ma błędu po wywołaniu:
na pewno przeniosłeś procedurę SQL multiple_rowsets() na zdalny serwer? możliwe, że w tej procedurze dzieje się coś, do czego nie masz uprawnień na zdalnym serwerze, np. zakładanie tabel tymczasowych... -------------------- - Oh no, my young coder. You will find that it is you who are mistaken, about a great many things... - |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 21.03.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ostatnio zmodyfikowalem swoj kod do postaci:
Procedura ma najproszcza postac:
i w tabeli result dostaje tylko wynik z pierwszego zapytania 'one' ![]() Ten post edytował rubinek 24.05.2008, 10:44:24 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 02:10 |