![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 84 Pomógł: 0 Dołączył: 21.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
najpierw umieszczę potrzebne kody źródłowe a potem opisze problem. index.php - główny
sterowanie.php
main.php
index.php - od wyszukiwarki
wyszukiwarka.php
Teraz cały problem przy form, nie tylko w wyszukiwarce, ale też i w kontakcie oraz dodawanie utworu polega na tym, że po naciśnięciu wyślij czy szukaj, pliki te nie są wczytywane przez main.php, przez co sypie się cały szablon strony a zarazem nie działa wyszukiwanie, ponieważ nie odnajduje pliku funkcje.php, który jest w innym katalogu, przez co nie jest wstanie połączyć się z bazą danych. Jak mogę pozbyć się tego problemu? Jak to ma działać? Otóż chodzi o to, że w pliku jest odniesienie do pliku sterowanie.php, a ten automatycznie otwiera plik main.php. W nim poza wyszukiwarką znajdują się newsy itd. Teraz chciałbym, aby po kliknięciu szukaj w wyszukiwarce, czy wyślij w formularzu kontaktowym, skrypt wykonujący całą robotę również wyświetlał się poprzez main.php a nie, jako osobna pod strona. Czyli mając podany przykład wyszukiwarki, wpisuję dane, klikam szukaj i przez main.php wczytuje mi się wyszukiwarka.php. Z tym, ze przejście do tego jest przez <form> i nie bardzo wiem jak to połączyć. A może prościej połączyć te dwa pliki odpowiedzialne za wyszukiwanie w jeden? Tylko jak to zrobić? Ten post edytował Rico_ds 23.05.2008, 17:54:55 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 470 Pomógł: 75 Dołączył: 21.09.2005 Skąd: że znowu Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jeśli dobrze rozumiem problem to potrzebne Ci set_include_path" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 84 Pomógł: 0 Dołączył: 21.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dziękuje, za wskazówkę, ale prosiłbym Cię jeszcze o objaśnienie tego, bo nie bardzo rozumiem na tych przykładach, które są tam podane, jak mógłbym to zastosować w swoim problemie.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 16:07 |