![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 1.01.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam problem, wszystko działa ok tylko że jedna komórka nie jest updatowana.
Kod if ($zmiany)
{ $sql = "UPDATE news SET tytul='$tytul', short='$short', autor='$autor', email='$email', data='$data', godz='$godz' WHERE id='$id'"; $query = mysql_query($sql); $sql = "UPDATE news SET long = 'aaa' WHERE id = '$id' LIMIT 1"; $query = mysql_query($sql); } pole 'long' nie jest zmieniane - zostaje to co było. jakbym nie probował to nie działa. Prosze o pilną odpowiedź. Gonią mnie terminy. Z góry dziękuję |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 384 Pomógł: 0 Dołączył: 3.04.2003 Skąd: Chorzow Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pole ID jest unikalne ? Jesli tak, to ten LIMIT 1 jest zbedny.
Po drugie slowo long jest slowem zastrzezonym i moze powodowac takie bledy. Albo zmien nazwe tego pola, albo zapisuje je w odwrotnych apostrofach. Po trzecie wypadaloby sprawdzac czy zapytanie sie wykonalo a jak nie to z jakim bledem (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 1.01.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki.
Problem był jak mówiłeś w nazwie pola. Nie wiedziałem że jest ono zastrzerzone, jest jakaś lista takich słów? Jeszcze raz dzieki za pomoc. THX |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 064 Pomógł: 1 Dołączył: 22.01.2003 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 10:05 |