![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 34 Pomógł: 0 Dołączył: 11.02.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
na początku napiszę, że wszystkie pliki mam kodowane w utf8. Moj problem polega na tym, że mam funkcję:
No i oczywistym jest, że dla np. wyrazu "żołądek" powinna zwrócić "zoladek", ale funkcja ta wstawia w miejsce polskich znaków jakieś romby ze znakami zapytania... Co tu jest nie tak jak powinno? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 12 Pomógł: 2 Dołączył: 16.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sprawdziłem ten skrypt u siebie i wszystko działa poprawnie, z wyrazu: żołądek wyświetla: zoladek.
Być może masz ustawione błędne kodowanie strony..... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 656 Pomógł: 3 Dołączył: 26.10.2005 Skąd: Częstochowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
do czego używasz tej funkcji? Jeżeli do kodowania linków to nie lepiej użyć gotowych?
urlencode(); rawurlencode(); -------------------- zmoderowano - waga i rozmiar
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 34 Pomógł: 0 Dołączył: 11.02.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Funkcji używam do tworzenia linków... Zaraz sprawdzę te, które podałeś
![]() EDIT: Już wszystko działa... przed użyciem tej funkcji mialem strtolower(); z jej argumentu. Nie wiem dlaczego, ale po wykasowaniu tej funkcji śmiga bez problemu ![]() Ten post edytował wilman 23.05.2008, 09:57:11 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 31.07.2025 - 07:22 |