![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 333 Pomógł: 16 Dołączył: 13.05.2008 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod <HTML> <HEAD> <script LANGUAGE=JAVASCRIPT TYPE="TEXT/JAVASCRIPT"> opisDnia = new Array opisDnia[1] = "" opisDnia[2] = "" opisDnia[3] = "" opisDnia[4] = "" opisDnia[5] = "" function pokazinfo(thisDay) { dokument.kalendarz.poleinformacji.value = opisDnia[thisDay] </SCRIPT> </HEAD> <BODY> <A HREF="javascript:pokazinfo(1)">1</a> <A HREF="javascript:pokazinfo(2)">2</a> <A HREF="javascript:pokazinfo(3)">3</a> <FORM NAME="kalendarz"> <TEXTAREA ROWS=7 COLS=20 NAME="poleinformacji" READONLY WRAP> </TEXTAREA> </FORM> </BODY> </HTML> Ten kod jest ściągnięty z książki javascript (bardzo uboga książka). Kod jak się domyślacie nie działa.. Chodzi mi o wpisanie tekstu zamieszczonego w tablicy do pola tekstowego po kliknięciu linka. Możecie zlepić jakiś prosty przykład? - swój kod. Dziękuję za pomoc. tam w tablicy mam wartości, jedynie na tym forum się nie ukazują. Ten post edytował batman 22.05.2008, 20:37:56 -------------------- Kliknij POMÓGŁ jeśli moja odpowiedź okazała się użyteczna!
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 1 Dołączył: 22.05.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może coś takiego?
Kod <script type="text/javascript">
var tablica = new Array ( "cośtam 1", "cośtam 2", "cośtam 3" ); function show (index) { document.getElementById("poleinformacji").value = tablica[index]; } </script> <a href="javascript:show(0)">Cośtam 1</a> <a href="javascript:show(1)">Cośtam 2</a> <a href="javascript:show(2)">Cośtam 3</a> <form name="kalendarz"> <textarea rows="7" cols="20" id="poleinformacji" readonly></textarea> </form> Ten post edytował Demio 22.05.2008, 20:34:00 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 333 Pomógł: 16 Dołączył: 13.05.2008 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nic ;]
-------------------- Kliknij POMÓGŁ jeśli moja odpowiedź okazała się użyteczna!
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 603 Pomógł: 131 Dołączył: 24.07.2007 Skąd: Górny Śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przeanalizuj te małe błędy ( "dokument", brak } ) i załatw sobie wtyczkę Firebug.
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 02:37 |