![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 246 Pomógł: 19 Dołączył: 14.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam plik edytuj.php który pobiera nr id tego co chce edytować i wpisuje to wszystko z bazy do okienek formularza - czyli standard. Problem w tym że dalej potrzebuje ten id. Napisałem w formularzu więc coś takiego:
Po wysłaniu, id także poprawnie sie wysyła, ale gdy próbuje zrobić coś takiego już nie działa:
A tak poza tym dwa pytania: 1. Lepiej, szybciej będzie gdy będę porównywał co użytkownik zmienił podczas edycji i tylko to zapisywał, czy od razu zapisywał wszystko? 2. Logowanie z podziałem na moderatora, admina i resztę: jedyne co mi przychodzi do głowy to nadanie statusu każej osobie jako sesji. np. 1 dla admina, 2 dla reszty; ale wtedy w bazie i tak będę miał 98% ludzi ze statusem np.3, więc chyba trochę bez sensu. Da się to jakoś lepiej rozwiązać? -------------------- "Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to robi." - Albert Einstein |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 910 Pomógł: 44 Dołączył: 20.02.2008 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
0?.
Ja robie tak zawsze i działa; 1. Wg mnie szybciej i lepiej bedzie zapisywac dane odrazu bez sprawdzania. Jedynie musi wczytywac dane poczatkowe do formularza i wtedy user sobie zmienia wedlug zyczenia. 2. Mozesz własnie zrobic w tabeli kolumne poziom i zapisywac 1, 2, 3 ... lub dodac loginy do tablicy i wtedy warunki jezeli w tablicy znajduje sie login to zmienia $admin na 1 itd |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 116 Pomógł: 119 Dołączył: 10.05.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
najpierw nazywasz zmienną w formularzu auto :
Cytat
a następnie spradzasz jako $id: Cytat coś chyba nie tak co? Cytat 2. Logowanie z podziałem na moderatora, admina i resztę: jedyne co mi przychodzi do głowy to nadanie statusu każej osobie jako sesji. np. 1 dla admina, 2 dla reszty; ale wtedy w bazie i tak będę miał 98% ludzi ze statusem np.3, więc chyba trochę bez sensu. Da się to jakoś lepiej rozwiązać? to nie jest złe rozwiązanie, często tak się to rozwiazuje... śmiało możesz tak zrobić ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 14:48 |