![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 26.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam Was ponownie chciałbym się zwrócić do Was wyjadaków w dziedzinie programowania w PHP z prośbą ;-)
A więc przejdę od razu do rzeczy. Mam takie o to sobie 2 skrypty: formularz do logowania do panelu administracyjnego:
oraz skrypt samego panelu:
Ogólnie wygląda na to, że wszystko jest OK, ale mój problem polega na tym, że chcem zrobić coś takiego, żeby po zalogowaniu sue za pierwszym razem do panelu nie musiał już podawać hasła jeśli z niego wyjdę i będę chciał wejść ponownie (stąd też nawalone tyle sesji ;-)) morduję się z tym już dluższy czas i co bym nie zrobił nie chce działać tak jakbym tego chciał ![]() ![]() -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
nie bardzo wiem po co tyle razy włączasz tryb php?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 26.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Fakt...też się złapałem na tym otwieraniu i zamykaniu php,ale tak jest mi się łatwiej odnaleźć później w warunkach ;-)
A co o manuala to chyba będę się go musiał poduczyć bo szczerze mówiąc jeszcze sie za to nie brałem -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
manual to podstawa...
tu masz moj system logowania... sam pisałem może nie jest super ale moje założenia narazie spełnia. plik login.php
i plik w którym jest zalogowany user (w moim wypadku admin.php)
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
piotrooo89 dzieki za pomoc, ale logowanie do panelu i wszystko dziala jak nalezy chodzi mi tylko o to jak zrobic, zebym nie musial podawac hasla za kazdym razem jak chcem wejsc do tego panelu
![]() -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 30 Pomógł: 7 Dołączył: 31.05.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeżeli chcesz być zalogowany od razu po wejściu na stronę panelu możesz:
a. ustawić długi czas życia sesji np na tydzień ini_set("session.gc_maxlifetime",60*60*24*7); nie korzystaj z opcji wyloguj wtedy ![]() b. Zapisywać login i hasło po zalogowaniu w $_COOKIES
Chociaż zapisywanie loginu i hasła w cookie nie jest najlepszym pomysłem, z uwagi na bezpieczeństwo ![]() Ten post edytował merk 20.05.2008, 23:02:56 -------------------- Kwatery prywatne
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 25.06.2025 - 09:30 |