![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 19 Pomógł: 0 Dołączył: 16.11.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich.
Staram się zrobić skrypt pozwalający edycje wcześniej istniejących newsów. Niestety chyba nie dam rady poprawić mojego skryptu (nie tak szybko, jakbym chciał). Oto skrypt:
Dane z rekordu są ładowane, za wyjątkiem daty. Dla mnie bardziej istotne to, że każda próba edycji kończy się niepowodzeniem. Gdzie jest błąd? Jeśli ktoś zna błąd niech napisze poprawny fragment kodu... . Ps. szukałem podobnych wątków na forum - znalazłem, lecz nadal nie potrafie rozwiązać mojego problemu.. Z góry dzięki. Pozdrawiam. Ten post edytował svmon 20.05.2008, 17:00:12 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 605 Pomógł: 96 Dołączył: 22.10.2004 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Niepowodzeniem, czyli co się dzieje dokładnie?
Zmień to
na
-------------------- Najczęstsze błędy | Jak poprawnie zadać pytanie? | Serwer PHP - od czego zacząć?
SQL Injection | Hashowanie haseł | Jak działają sesje, przykłady ___ The world is yours ... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 19 Pomógł: 0 Dołączył: 16.11.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Niepowodzenie, czyli zmiana nie zostaje zapisana. Nie wyświetla błędów...
strife: nie pomogło... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 605 Pomógł: 96 Dołączył: 22.10.2004 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zobacz czy zapytanie nie powoduje błędów, pod tym daj mysql_error.
I powiedz oczywiście czy teraz jest jakiś błąd. ~edit Zobacz jak wygląda ten string
Czy rzeczywiście robi update'a tak jakbyś chciał. -------------------- Najczęstsze błędy | Jak poprawnie zadać pytanie? | Serwer PHP - od czego zacząć?
SQL Injection | Hashowanie haseł | Jak działają sesje, przykłady ___ The world is yours ... |
|
|
![]()
|
|
Nie wyświetla błędów.
Jeśli zmienie $id na statyczne np. 7 to zmiany zostaną pomyślnie wykonane. |
|
|
![]()
|
|
Jaki z tego wniosek? Zmienna $id po submicie w ogóle nie istnieje, to co ma update'ować? Zmień to zapytanie na np.:
I zobacz ![]() Pozdrawiam. -------------------- Najczęstsze błędy | Jak poprawnie zadać pytanie? | Serwer PHP - od czego zacząć?
|
|
![]()
|
|
Dzięki, myślałem, że wcześniej poprawiłem na coś podobnego i nie działało... a jednak....
Pozdrawiam. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 05:55 |