![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 18.05.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Mam następujący problem. Stworzyłem projekt przychodnia, gidzie mam wyszukiwarkę do tabeli, w której szukana treść jest przekazywana przez formularz
Na początku skrypt wyszukiwarka jak restza stron była w osobnym pliku wraz z 'obudową' html-em, później odkryłem jednak ![]()
I tutaj mam problem bo o ile w tej pierwswzej wersji po wpisaniu tresci do formularza dostawałem stronę przykładowo
o tyle teraz dostaję
co przenosi mnie na stronę główną. Jako że moja wiedza o formularzach (o php zresztą jeszce bardziej) kuleje, nie moge wymyśleć w jaki sposób po kliknięciu na 'Znajdz osobe' wyswietlic czyli to, co poprawnie wyświetla stronę z wynikiem. Za sugestie dziękuję z góry ![]() Ten post edytował zum 19.05.2008, 23:20:18 |
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
moim zdaniem kompletnie źle to robisz... tak za przeproszeniem od dupy strony. a powiedz czy dane przechowujesz w bazie? pewnie tak. ja bym całkowicie inaczej skonstruował ten skrypt.
tu wywołujesz tablice $_GET tylko po to zeby przekierować na inna strone. może zrób tak: i po kliknieciu:
i teraz w find_patient.php:
to jest tylko wypisywanie tego co podałeś w formularzu... musisz jeszcze sobie obsługę w bazie zrobić... Ten post edytował piotrooo89 20.05.2008, 07:09:28 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 18.05.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kurcze chyba pominąłem ważną rzecz:). Te include'y są dlatego, że plik find_patient.php dodaję tylko do środkowego diva, natomiast to
jest w divie po lewej stronie, robiącym za menu. Przy Twoim pomyśle działało by ok, z tym że chciałem mieć cały ten 'layout' z divami w pliku main.php i czyste skrypty php w reszcie plików, a tak musiałbym znów w find_patient.php i pozostałych wkleić html z divami. Dodam jescze całą treść find_patient.php bo może zapomniam jeszcze o czymś co miałoby znaczenie
dla jasności wrzucę też większy kawałek main.php
|
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
to może zrób tak:
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
No tak z tym że to raczej mija się z celem bo main.php z założenia ma tylko 'includować' skrypty a nie zawierać tyle kodu w sobie.
W innych includowanych skryptach mając ten problem robilem tak (tu przykładowo mam przy tabeli z pacjentami liniki typu do kasowania pacjenta z tabeli)
i dzięki temu zostawało się na tej samej stronie, natomiast tutaj takie cos nie chce zadziałać. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 085 Pomógł: 231 Dołączył: 12.05.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A zapytania Ci zazwyczaj działały ze średnikiem na końcu?
Usuń ten średnik, sprawdź czy wtedy zadziała. |
|
|
![]()
|
|
Z zapytaniami nie ma problemu, wszytskie skrypty które je wrzucają do tabelek itp działają również, problem cały czas jest z tym jak przy tak skonstruowanym includowaniu po wciśnięciu w przeglądarce 'znajdz' dostać
zamiast
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.06.2025 - 23:19 |