![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 319 Pomógł: 0 Dołączył: 11.04.2006 Skąd: Chojnów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam problem otóż nie mam dostępu do php.ini, a muszę zmienić w nim dwie wartości. Wiem, że można to zrobić ini_set'em jednak mój sposób coś nie działa. Mam do zmiany
allow_url_fopen allow_url_include Oba na włączone (czy to na pewno bezpieczne?) tylko nie wiem jak to zrobić, bo
nie działa -------------------- Nie pomagam w sprawach php na GG i PW od tego jest forum! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 386 Pomógł: 25 Dołączył: 28.09.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 148 Pomógł: 230 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
[b]@piotrekkr, wątpię, żeby to coś miało dać...
@Lee pewnie korzystasz z darmowego hostingu (?), na takich nie można zmieniać wartości plikow konfiguracyjnych typu php.ini =/ Ewentualnie daj error_reporting(E_ALL); i zobacz co wyskakuje[/b] -------------------- ET LINGUA EIUS LOQUETUR IUDICIUM
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 92 Pomógł: 4 Dołączył: 12.09.2006 Skąd: 127.0.0.1 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
o ile sie nie mylę to rekonfiguracja pliku php.ini jest nie możliwa jeżeli jest włączony tryb bezpieczny.
Edit: Oczywiście w skrypcie, bo na płatnych serwerach jest możliwe umieszczenie własnego pliku php.ini, ewentualnie spróbuj poprzez .htaccess ale nie jestem pewien czy tak sie da poszukaj na php.net Ten post edytował MiFlo 19.05.2008, 19:54:04 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 319 Pomógł: 0 Dołączył: 11.04.2006 Skąd: Chojnów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
[b]@piotrekkr, wątpię, żeby to coś miało dać... @Lee pewnie korzystasz z darmowego hostingu (?), na takich nie można zmieniać wartości plikow konfiguracyjnych typu php.ini =/ Ewentualnie daj error_reporting(E_ALL); i zobacz co wyskakuje[/b] Mam sponsorowany serwer na http://www.dimenoc.com/ -------------------- Nie pomagam w sprawach php na GG i PW od tego jest forum! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 148 Pomógł: 230 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a jakie bledy pokazuje?
![]() -------------------- ET LINGUA EIUS LOQUETUR IUDICIUM
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 01:00 |