![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 34 Pomógł: 0 Dołączył: 12.04.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Przejdę od razu do rzeczy: Mam dajmy na to, element div który ma szerokość 300px i wysokość 20px. Chciałbym wsadzić do niego text dużo dłuższy, np. taki który w jednej linii by zajmował 600px, jednak w normalnie przejdzie on do następnej linii, a ja chciałbym żeby był w tej samej tylko niewidoczny. Jeśli nie wyrażam się dość zrozumiale dla kogokolwiek, co zważywszy na moje zdolności tłumaczenia jest bardzo prawdopodobne, to chciałbym zrobić po prostu coś w rodzaju marquee używając javascriptu i css'ów albo jeszcze dokładniej, zwyczajny pasek informacyjny jak dla przykładu ten na tvn24. Z góry dziękuję za pomoc |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 116 Pomógł: 119 Dołączył: 10.05.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
na początek możesz zrobić CSS tak:
co do kodu JS to na razie nie mam pomysłu, ale jak na coś wpadnę dam znać Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 34 Pomógł: 0 Dołączył: 12.04.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki, white-space:nowrap pomogło;]
A co to javascriptu to już go mam, może kiedyś kogoś zainteresuje:
Oczywiście, nie działa pod IE, z tego co widze jest to wina styli, ale i tak osiągnąłem to co chciałem ;] Ten post edytował Chys 18.05.2008, 22:36:56 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 11:48 |