![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 53 Pomógł: 10 Dołączył: 17.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Otóż napotkałem taki problem ze mój server nie obsługuje SimpleXML. Na localhost funkcja simplexml_load_file" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual ładnie rozbijała mi XML-a na tablice (czy coś takiego) Czym mogę ja zastąpić aby dawało podobny efekt
![]() Kombinowałem z XML Parser ale jakoś nie mogę załapać jak z tym sie obchodzić... Ten post edytował Trojan 18.05.2008, 19:55:10 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 116 Pomógł: 119 Dołączył: 10.05.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
najprawdopodobniej masz zamiast php4 zamiast php5, wnioskuję to na podstawie tego, że SimpleXML jest to domyślnie włączone rozszerzenie PHP5 (dowód, że również idzie to wyłączyć w PHP5), więc wykorzystaj funkcje z zakresu xml_*.
Jeśli masz z tym problemy polecam prosty tutorial: Parsing XML using PHP4 Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 2 921 Pomógł: 269 Dołączył: 11.08.2005 Skąd: 127.0.0.1 ![]() |
Zainteresuj się XMLReader. A jeśli manual Ci nie odpowiada to może ten tutorial będzie pomocny. Poza tym zawsze możesz poszukać na phpedii
![]() -------------------- I would love to change the world, but they won't give me the source code.
My software never has bugs. It just develops random features. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 53 Pomógł: 10 Dołączył: 17.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wystarczyło zmienić rozszerzenie na php5 o_O
Dzięki za tutoriale |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 09:47 |