![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 110 Pomógł: 0 Dołączył: 3.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, jaki jest dobry program do pracy z kodem gdy ma się dużo plików otwartych żeby je jakoś posegregować? Obecnie używam kEDa ale mam duzo plików z kodem php i cięzko się połapać ;/
z góry thx za jakies propozycje |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 116 Pomógł: 119 Dołączył: 10.05.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 110 Pomógł: 0 Dołączył: 3.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wiem czytałem, ale mi nie chodzi o to, który jest najlepszy, tylko czy może istnieje jakiś edytor który by w przystępny sposób segregował otwarte pliki z kodem źródłowym, bo w pajączeku czy kedzi'e niestety jest to słabo zrobione. dzięki za link ale nie za bardzo mam czas testować każdy z tych programów
![]() Ten post edytował Majzel 18.05.2008, 19:28:26 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 116 Pomógł: 119 Dołączył: 10.05.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Majzel: co to sortowac pliki? w Eclipse masz zakladki z otwartymi plikami, ctrl+E i masz dropdown z otwartymi plikami, wpisujac nazwe pliku zawezasz obszar wyszukiwania - jak dla mnie prawie genialne (jak masz kilka edytorow [nie plikow] to lipnie to dziala)
-------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
z skrótów klawiszowych to dodam jeszcze, że w Twoim przypadku bardzo wygodne może być [ctrl]+[shift]+R, a potem wpisujesz nazwę pliku, którą chces edytować, a można używać asteriksa (gwiazdki - *) aby uogólniać filtrowanie...
też proste i genialne ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 657 Pomógł: 125 Dołączył: 29.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja też polecam Eclipse PDT. Niektórzy mówią, że to duże G, dużo zajmuje, RAM też obciąża, bo to do Javy etc. Ja jednak myślę, że naprawdę warto. Przy małych projektach nie ma sensu, bo rzeczywiście otwiera się kilka sekund, ale przy większym opłaca się i to bardzo. Zapamiętywanie nazw, podpowiadanie składni (dużo lepsze niż w kED'zie), dość łatwe zarządzanie katalogami itd.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
dzięki za wypowiedzi, w sumie to na razie nie mam jeszcze jakichś wielkich projektów bo jestem początkujący
![]() Pozdrawiam. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 657 Pomógł: 125 Dołączył: 29.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tylko pamiętaj żeby ściągnąć Eclipse PDT. Paczka nazywa się mniej-więcej eclipse-pdt-all-in-one-wersja-win32.zip
Ten post edytował radex_p 19.05.2008, 20:28:16 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 181 Pomógł: 18 Dołączył: 19.04.2008 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
PSPad, cale 3.5 MB
|
|
|
![]()
|
|
cbagov - nie polecam. Bardzo podobne do kED'a, którego nie lubię.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 597 Pomógł: 30 Dołączył: 19.02.2003 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Duże projekty to tylko i wyłącznie coś pokroju Eclipse
![]() -------------------- Zapraszam na mój php blog, tworzenie stron.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 085 Pomógł: 231 Dołączył: 12.05.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
I ja ze swojej strony również polecam eclipse. Długo się nie mogłam do niego przekonać, bo dziwny, bo długo się uruchamia, bo trzeba było dociągnąć PTD w moim przypadku do samego programu, potem natomiast zaczęłam go faktycznie używać, to znaczy skupiać się na czymś innym niż niedogodności, po czym dzisiaj stwierdzam że za żadne skarby świata nie chcę się przesiadać na cokolwiek innego
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 181 Pomógł: 18 Dołączył: 19.04.2008 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
@radex_p
Porownanie PSPad do KED jest niestosowne ![]() Nie jest idealny ale sprawdzilem wiekszosc tu omawianych, platnych i darmowych. Przewaznie mam w nim otwarte na live 60 plikow na raz + definicja projektu. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 28.06.2025 - 22:43 |