![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 788 Pomógł: 1 Dołączył: 17.09.2004 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam serdecznie,
Kombinuje nad skryptem do pobierania i obróbki obrazków w locie... Skrypt miałby wykonywać następujące rzeczy: - pobierać obrazek z dysku użytkownika - sprawdzać czy wgrywany obrazek jest w 100% plikiem JPG, a jeśli nie to wywalić komunikat z błędem - sprawdzić czy wgrywany obrazek jest mniejszy niż 1Mb, a jeśli jest większy to wywalić komunikat o błędzie - wgrać obrazek na serwer i zmniejszyć go do rozmiarów 640x480 - być maksymalnie bezpieczny - zapisać obrazek w mysql (to wiem jak zrobić) Wykombinowałem coś takiego ja w poniższym listingu, ale nie do końca to działa - często zdarza się że skrypt nie zapisze pliku na dysku, lub są problemy ze zmniejszeniem (nie wiem jak wygląda sprawa bezpieczeństwa działania tego skryptu). Możecie mi pomóc z jakimiś modyfikacjami tego??
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 162 Pomógł: 29 Dołączył: 6.04.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja mam coś takiego jezeli chodzi o zmiane rozdzielczości :
Działa to tak że wrzuca plik na serwer później zmienia wielkość zapisuje nowy w katalogu min i usuwa stary Ten post edytował maniekl2 18.05.2008, 20:44:09 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 788 Pomógł: 1 Dołączył: 17.09.2004 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
super, dzięki za pomoc!!:)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 16.06.2025 - 19:02 |