![]() |
![]() ![]() |
![]() |
--Majestiq-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Myślałem, że zrobię to za pomocą "or die" ale z tego co widzę tam mogę tylko wpisać tekst pojawiający się w przypadku braku połączenia.
Jest jakiś inny sposób? |
|
|
-Gość- |
![]()
|
Goście ![]() |
or die("<meta http-equiv="refresh" content="0;url=strona_na_którą_chcesz_przekierować/>");
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 463 Pomógł: 49 Dołączył: 27.12.2007 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
poprostu dajesz ifa sprawdzającego połączenie z baza danych jeżeli połączono wyświetlasz stronę jeżeli nie to przekierowujesz na inna wyglada to mniej wiecej tak
-------------------- |
|
|
--Majestiq-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Dzięki !
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 590 Pomógł: 185 Dołączył: 19.04.2006 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
- po przekierowaniu warto zawsze dodać die() lub exit(), aby mieć pewność, że nic więcej się już tam nie wykona. Problem jest, gdy masz różne rodzaje błędów - możesz komunikaty słać POSTEM na tą stronę, ale co, gdy np. ma się wyświetlić formularz, jakaś treść itp? Ja bym Ci polecał gromadzić wszystkie błędy w tablicy, a tam gdzie wczytujesz treść do templatu po prostu sprawdzasz, czy w tablicy są jakieś błędy, a jeśli tak, to je wyświetlasz zamiast treści. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 16:13 |