![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 49 Pomógł: 0 Dołączył: 30.04.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ostatnio mam chyba jakieś problemy z racjonalnym myśleniem ^^, ale ile razy myślę i mam rozwiązanie nie wiem czy jest ono odpowiednie.
Co chciał bym uzyskać? Posiadam serwer gdzie katalogi wyglądają tak: Cytat główny/ - forum - gryok a) Domena www.gryok.net prowadzi do folderu gryok i tam do pliku index.php ![]() c) Domena www.projektgryok.home.pl/forum prowadzi do forum i tam index.php Chciał bym uzyskać taki efekt by po wpisaniu www.gryok.net/forum znaleźć się na forum które jest w katalogu forum ale w katalogu o jednym niżej "..". Do tego chciał bym by wszystkie wejścia poprzez adres c były automatycznie zamieniane na www.gryok.net/forum. Jak coś takiego wykonać? Z pewnością jest to .htaccess by wykonać przekierowanie 301 i google sobie przekieruje linki. Ale jak napisać to dobrze? Do tego jak zrobić by KAŻDA inna domena/alias nie www.gryok.net/forum była automatycznie zamieniana na właśnie www.gryok.net/forum... wiem że jest to wykonalne bo miałem kiedyś ten kod lecz przerobiłem i teraz nie mogę uzyskać tego efektu. Ten post edytował 3502274 17.05.2008, 18:35:26 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 657 Pomógł: 125 Dołączył: 29.04.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A nie lepiej zrobić to za pomocą php?
Ten post edytował radex_p 18.05.2008, 08:57:50 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 49 Pomógł: 0 Dołączył: 30.04.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Takim przekierowaniem odnosze się zaledwie do przekierowania strony na nowy adres... niestety opisany przezemnie spoób jest nieco bardziej skomplikowany... i w tym właśnie twki problem by uzyskać opisany efekt.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 16:40 |