![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 11.05.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam
mam nastepujacy kod:
gdy przekazuje linkiem to otwiera mi w div'ie middle podstrone lokalizacja wszystko mi dziala jak nalezy pod localhostem lecz na serwerze juz nie Co moze byc przyczyna? </a href=\"index.php?middle=lokalizacja\"></div id=\"informacje\"></div id=\"witamy\"></div id=\"middle\"> |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 463 Pomógł: 49 Dołączył: 27.12.2007 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Proszę o dodanie odpowiedniego tagu do tematu.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 3 Dołączył: 24.01.2008 Skąd: Witnica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Spróbuj tak:
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 122 Pomógł: 16 Dołączył: 19.04.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
register_globals
zamiast wpisz
//edit spóźniłem się ![]() Ten post edytował szpakoo 17.05.2008, 10:44:12 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
I lepiej filtruj dane - bo takie coś to gotowy przepis na włamanie się na stronę
![]()
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 11.05.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dzieki wielkie za szybka pomoc
pozdrawiam |
|
|
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 60 Pomógł: 0 Dołączył: 17.02.2010 Skąd: Gliwice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Dołącze się do tematu. A więc mam stronkę:
I wszystko gra, ale jak wchodze na strone główną (index.php) pokazuje mi się zawartość obydwu plików (losowanie.php i formularz.php). Reszta działa dobrze, menu i odnośniki, ale co zrobić aby na stronie głównej nie pokazywały się pozostałe strony (tylko menu) ![]() ![]() pozdr. -------------------- zmoderowano - waga i rozmiar
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat I wszystko gra, ale jak wchodze na strone główną (index.php) pokazuje mi się zawartość obydwu plików (losowanie.php i formularz.php). No przecież mu tak kazałeś... Cytat Reszta działa dobrze, menu i odnośniki, ale co zrobić aby na stronie głównej nie pokazywały się pozostałe strony (tylko menu) Zdefiniuj, co jest czym, bo operujesz terminami, które mogą być niejednoznacznie rozumiane. Konkrety! PS. Skrypt jest dziu-ra-wy jak polskie drogi. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 60 Pomógł: 0 Dołączył: 17.02.2010 Skąd: Gliwice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No przecież mu tak kazałeś... Właśnie o to chodzi że nie wiem GDZIE! Skrypt nie jest mojego autorstwa. Chodzi o to żeby nie pokazywał zawartości tych plików na stronie głównej. Zresztą testuje to tu: http://csmap.yoyo.pl na samym dole są te dwa linki, a powinny być TYLKO one na całej stronie głównej. Ten post edytował deadmen4 18.02.2010, 16:35:51 -------------------- zmoderowano - waga i rozmiar
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
A takie proste pytanie, wiesz w ogóle, co to jest PHP?
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]() ![]()
|
|
Tak wiem. Proszę tylko o pomoc jak ten kod ma wyglądać aby się nie pokazywało to na stronie głównej
![]() ![]() ![]() -------------------- zmoderowano - waga i rozmiar
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 23 Pomógł: 2 Dołączył: 15.02.2009 Skąd: Racibórz/Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Naucz się PHP, a konkretniej co to u licha jest include i if.
-------------------- ![]() Griwes' Homepage | eWorld | Moje wypociny | LastFM Profile |
|
|
![]()
|
|
A mógłbyś podać jak to ma być
![]() ![]() -------------------- zmoderowano - waga i rozmiar
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 23 Pomógł: 2 Dołączył: 15.02.2009 Skąd: Racibórz/Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Naucz się i nie będzie trzeba z takimi głupotami pomagać. W mojej opinii do zamknięcia.
-------------------- ![]() Griwes' Homepage | eWorld | Moje wypociny | LastFM Profile |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 465 Pomógł: 137 Dołączył: 26.03.2004 Skąd: Gorzów Wlkp. ![]() |
Rozpisz to sobie tak, abyś mógł to przeczytać
Po polsku to będzie tak: Jeśli zmienna cos ma przypisaną wartość strona, dołącz plik strona. Jeśli tak nie jest, dołącz plik inna strona Jeśli dopiero zaczynasz, pisz w naturalnym języku to co chcesz osiągnąć w kodzie i przekładaj ów język na konstrukcje php. Do tego musisz znać jego składnię. Pozdrawiam -------------------- To think for yourself you must question authority and
learn how to put yourself in a state of vulnerable, open-mindedness; chaotic, confused, vulnerability, to inform yourself. Think for yourself. Question authority. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 05:18 |