![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 16.05.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Jestem w miarę początkującym i doszedłem do problemu z którym nie mogę sobie poradzić, mianowicie: jest sobie baza danych SQL, jest skrypt PHP który ma za zadanie wczytanie danych z pliku XML. Plik XML - dość duży - około 16 tys pozycji. Skrypt 'leci' po kolei i wczytuje dane z pliku, jeśli tylko wyświetlam te dane to trwa to moment- natomiast gdy robię UPDATE do bazy trwa to bardzo długo i wysypuje się po pewnym czasie. Prawdopodobnie mam gdzieś błąd który zwalnia całą procedurkę - czy mogę prosić o pomoc forumowiczów ? CODE $data = simplexml_load_file(file.xml'); foreach($data -> produkty as $produkty) { foreach($produkty -> produkt as $produkt) { $id = (string) $produkt['id']; $cena_netto = (string) $produkt['cena_netto']; $dostepny = (string) $produkt['dostepny']; if ($dostepny>0) { $query = " UPDATE produkt SET wyswietlony=1,cena_netto='$cena_netto' WHERE kod_producenta LIKE '$id' "; $result = mysql_query($query) or die("Query UPDATE is failed"); } } } Ten post edytował JohnyBB 16.05.2008, 13:52:09 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 11:05 |