![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 108 Pomógł: 0 Dołączył: 4.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Proszę mi powiedzieć, co oznacza taki komunikat:
" Warning: mysql_query(): 2 is not a valid MySQL-Link resource in /home/zadzwon/public_html/skrypty/wpis_panel (zbazy).php on line 247 " gdzie znajdę ich listę ? Dzięki Less -------------------- Less
:) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 085 Pomógł: 231 Dołączył: 12.05.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat gdzie znajdę ich listę ? W google.Prawdopodobnie masz źle skonfigurowane połączenie z bazą danych (serwer, nazwa, user, hasło). Albo jako user nie masz dostępu do danej bazy. Albo coś jeszcze innego. Ciężko stwierdzić na pewno. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 108 Pomógł: 0 Dołączył: 4.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wybacz, szukałem google... wyświetlaja się strony z tym błędem... a wolałbym po polsku... jak znasz źródło... bo po angielsku nie wszystko rozumiem...
Znasz coś ? Może być i po angielsku... najlepsze jest to, że wcześniej działało... dodałem funkcję w innym miejscu i taki bład wyskoczył... -------------------- Less
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 085 Pomógł: 231 Dołączył: 12.05.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Źródła po polsku niestety nie znam.
Po połączeniu z bazą danych przed średnikiem wstaw sobie i napisz czy coś Ci wypluwa. Po angielsku: z jakiegoś forum, knowledge base, coś z manuala, nie mam pojęcia co prawda czy pomoże, ale coś pewnie masz ogólnie nie tak z połączeniem z bazą. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 116 Pomógł: 119 Dołączył: 10.05.2005 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
aby wykonać zapytanie za pomocą mysql_query musisz najpierw otworzyć połączenie z bazą danych za pomocą mysql_connect() oraz wybrać odpowiednią bazę danych za pomocą mysql_select_db()
sprawdź czy na pewno tak zrobiłeś Jeśli tak już masz to w takim razie podajesz zły parametr identyfikatora połączenia w funkcji mysql_query(). Jest na to rozwiązanie, albo usuń drugi parametr funkcji mysql_connect() (on jest domyślnie ustawiany, więc zwykle niepotrzebny), albo sprawdź czy aby to jest na pewno ta sama zmienna co wynik mysql_connect() Pozdrawiam Ten post edytował Cezar708 15.05.2008, 23:21:39 |
|
|
![]()
|
|
Pozostaje mi usunąć ten drugi parametr. Tajk jak pisałem... dotychczas wszystko działało.
chyba ta funkcja powodowała przerwanie połączenia... ona wywoływała inne połąvczenie z tą bazą... przeniosłem kod połączenia bliżej query i działa... czy to przerywanie jest normalne ? A jeszcze jedno pytanie, sprawdziłem, w tej funkcji
$test zwraca #3 co to znaczy ? dalej mam
Wydawało mi się, że tak będzie prawidłowo... -------------------- Less
|
|
![]()
|
|
Jest to identyfikator wyniku. Zapytanie zwróci false tylko w przypadku, gdy będzie niepoprawne, więc składnia jest ok. Więc jeśli to chciałeś uzyskać, to jest raczej ok
![]() |
|
|
![]()
|
|
OK rozumiem... dzieki
-------------------- Less
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 29.06.2025 - 00:28 |