![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 26 Pomógł: 0 Dołączył: 29.07.2006 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Przeszukałem forum w poszukiwaniu podobnego tematu, coś tam znalazłem - popróbowałem i niestety nic... Otóż, chciałbym, aby skrypt pobierał dane z strony z ogłoszeniami o pracę i zapisywał pobrane dane do bazy MySQLowej. Następnie za pomocą SELECTów wyświetlić te dane na stronie. Mam jak na razie taką funkcję:
Skrypt zwraca mi stronę z tagami HTML i innymi (np. JavaScript, CSS...). Problem aktualnie polega na tym, że nie potrafię wyłuskać z zmiennej $dane (czyli cała zawartość strony) tych danych, które mnie interesują, tak aby: Kod $stanowisko = "informatyk"; $miejscowosc = "poznan"; $pracodawca = "ComArch"; $data_ogloszenia = "2008-05-10"; Na pewno należy to załatwić jakąś pętlą. Próbowałem skonstruować proste pętle, ale niestety nie mam aż tak zaawansowanej wiedzy o PHP, aby stworzyć pętlę, która np. szukałaby tagów <td> i </td> i zwracała to co jest pomiędzy nimi. Bardzo proszę o pomoc. Pozdrawiam Zoomol Aha, jeśli chodzi o połączenia do bazy MySQL to to już mam załatwione - zapisuje i pobiera dane, natomiast jak na razie tylko i wyłącznie jakieś krzaki, zamiast ciągów znaków. Dzięki! Ten post edytował zoomol 16.05.2008, 13:47:12 -------------------- Życie to marna gra.... Ale z bardzo dobrą grafiką ;)
Life is brutal, there is no question about it.... ;-/ |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.07.2025 - 01:13 |