![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 623 Pomógł: 79 Dołączył: 16.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Muszę napisać funkcję w javascripcie która otworzy dany adres url przesyłając pewne dane poprzez POST - da się to zrobić bez użycia formularza? Bo chodzi o to, że ta funkcja ma się wykonać bez klikania czegokolwiek przez usera. Da się? p.s. chodzi o przesłanie loginu i hasła do nowo otwartej strony - myślę, że POST jest ciut bezpieczniejsze od GET. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 732 Pomógł: 80 Dołączył: 25.05.2005 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Taaa JS jest bardzo bezpiecznie.. możesz wszystko podejrzeć zaczynając od kodu, kończąc po headerach. A czemu nie możesz tego zrobić za pomocą curl'a w PHP ?
-------------------- DevBlog - http://www.bartekrogus.pl
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 623 Pomógł: 79 Dołączył: 16.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chodzi o stworzenie rozszerzenia dla Firefoxa - user wprowadzi dane (login/hasło) w opcjach firefoxa (więc na razie są bezpieczne) - następnie rozszerzenie ma pobrać pewne dane ze strony - pierwej przekazując login i hasło.
Skrypt ma to automatycznie robić np. co 20 minut. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 66 Pomógł: 5 Dołączył: 17.03.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 732 Pomógł: 80 Dołączył: 25.05.2005 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No dobra, ale dlaczego JS a nie PHP ?
-------------------- DevBlog - http://www.bartekrogus.pl
|
|
|
![]()
|
|
Cytat oj... AJAX, kolejny temat który ciągle odkładam "na potem". Naprawdę nie da się tego zrobić ze zwykłym javascriptem? Cytat No dobra, ale dlaczego JS a nie PHP ? No jak? W php po stronie serwera zweryfikuję wszystko, ale firefox extensions tworzy się w javascripcie... Muszę wpierw wysłać dane do serwera bym mógł dalej działać w php. Jak to niemożliwe to myślę o czymś takim - formularz wysyłający via POST, i może jakaś symulacja kliknięcia w timerze, dobrze myślę? Jeśli nie mam ochoty na AJAX ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 3 045 Pomógł: 290 Dołączył: 20.01.2007 ![]() |
Czy to wyślesz metodą POST czy GET jest tu mało znaczące. Z GET'em nie powinieneś mieć problemów.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 66 Pomógł: 5 Dołączył: 17.03.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ale advAjaxem to prosto zrobic tam jest przyklad, ja nei znam wogole js a sobie poradzilem
![]() a co do js chyba to dziala tylko po stronie usera wiec musisz ajaxa uzyc w koncu to tez js Ten post edytował lilik 15.05.2008, 12:40:52 |
|
|
![]()
|
|
Cytat Czy to wyślesz metodą POST czy GET jest tu mało znaczące. Z GET'em nie powinieneś mieć problemów. Z GET'em się boję, bo jest tyle rozszerzeń dla firefoxa i programów desktopowych (np. antywirusy) które lubią sprawdzać czytane strony internetowe (URL'e) w jakimś tam celu. Np. Google Toolbar każdą odwiedzaną stronę (pełen url) wysyła na swój serwer choćby po to by sprawdzić pagerank, podobnie programy antywirusowe w swoich celach... Dlatego myślałem, że jednak POST jest ciut lepszy. Cytat ale advAjaxem to prosto zrobic tam jest przyklad, ja nei znam wogole js a sobie poradzilem No jak tak... to się chyba wezmę za to. W końcu kiedyś będzie trzeba ![]() Dzięki wszystkim. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 30.07.2025 - 16:58 |