![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 333 Pomógł: 16 Dołączył: 13.05.2008 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam ponownie.
Proszę o podpowiedź po raz kolejny. Robię prosty system newsów (tytuł, wstę, rozwinięcie) Na str chcę wyświetlić tyt i rozwinięcie (udało się), i chcę, aby tyt był linkiem do podstrony, gdzie będzie wyświetlany cały news. Nie bardzo wiem jak zrobić takie przejście, dodam że korzystam z bazy danych i mam tam pole id. Jakiś ogólny sposobik bym poprosił, ewentualnie link. -------------------- Kliknij POMÓGŁ jeśli moja odpowiedź okazała się użyteczna!
|
|
|
--lewy87r-- |
![]()
|
Goście ![]() |
heh, sprawa jest banalnie prosta ;]
pod tytul dajesz <a href="index.php?news=<?php echo $id; ?>">tytul</a> gdzie id to wiadomo co to ;] nastepnie na stronie glownej dajesz if($_GET['news']) { krzaczki pobierajace dane z bazy na podstawie ID ;] ktory pobierasz getem } else { tresc strony glownej } banalnie proste rozwiazanie ;] i latwa mozliwosc zastosowania mod_rewrite ;] do pozycjonowania jak najbardziej |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 110 Pomógł: 13 Dołączył: 16.03.2007 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Najprosciej zrobic takie cos wg ponizszego schematu (w jednym pliku):
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 5.07.2025 - 13:26 |